Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:59 25.05.2023 Morten Bjerregaard

Prominente mediefolk vil have Jimmy Lai løsladt

Prominente mediefolk vil have Jimmy Lai løsladt

Foto: Tyrone Siu/Reuters/Ritzau Scanpix

116 medieledere fra 42 lande har skrevet under på, at de vil have løsladt forretningsmanden og medieejeren Jimmy Lai fra Hong Kong, som kinesiske myndigheder holder under lås og slå.

Det er organisationen Journalister uden grænser, der står bag initiativet.

Jimmy Lai har de sidste 25 år været fortaler for ytringsfrihed og pressefrihed i Hong Kong gennem mediet Apple Daily, som han grundlagde, skriver organisationen.

Siden december 2020 har han dog været fængslet i et højrisikofængsel og gentagne gange nægtet kaution. Her afsoner han domme for ”uautoriseret” at have deltaget i protester for demokrati og for beskyldninger om svindel.

Derudover står han over for en mulig livstidsdom, hvor retssagen begynder den 25. september i år.

”Vi står sammen med Jimmy Lai. Vi mener, han er blevet en skydeskive for at udkomme med uafhængig journalistik, og vi fordømmer alle anklager mod ham. Vi opfordrer til hans øjeblikkelige løsladelse,” har underskriverne skrevet under på.

De seneste tre år har Kina benyttet en national sikkerhedslov og andre love til at rejse tiltale mod 28 journalister i Hong Kong. 13 af dem er i øjeblikket fængslet – inklusive Jimmy Lai og seks medarbejdere fra Apple Daily, som er blevet lukket ned af de kinesiske myndigheder.

SENESTE NYT

Flere nyheder