Programserie om tvillingepar vinder Den Gyldne Blok

Journalist Christian Toft Bro og fotograf Line Morell Holm fra TV MidtVest vandt fredag aften Den Gyldne Blok for deres programmer om tvillingerne Anders og Torben fra Holstebro. Tre specialpriser blev også uddelt

Mange danskere lærte i 2015 tvillingerne Anders og Torben Pedersen fra Holstebro at kende. Og fredag aften blev journalist Christian Toft Bro og fotograf Line Morell Holm fra TV MidtVest hædret med Den Gyldne Blok for programmerne om de to.

Den Gyldne Blok uddeles af Dansk Journalistforbunds Kreds 5 og blev overrakt ved kredsens årlige gallafest, der i år foregik i Anlægspavillonen i Holstebro.

"Med stor respekt for de medvirkende har de skabt et unikt program, hvor seerne kommer tæt på tvillingerne. Serien rummer mange detaljer og bevidste valg i forhold til for eksempel måden at filme på," lyder det i begrundelsen fra priskomiteen.

De to andre nominerede var Danny Mastrup fra Herning Kommunes kommunikationsafdeling – for hans indsats for at få kommunen på Facebook – og Bo Lundgaard fra Herning Folkeblad for "sin rolle som vagthund i en række kritiske og vedholdende artikler".

Tre specialpriser uddelt

Ved gallafesten blev også uddelt tre specialpriser.

Talentprisen gik til Andreas Søndergaard, Viborg Stifts Folkeblad, for en række længere artikler om menneskers liv og sjæl. Morten Strægaard, Dagbladet Holstebro, Dagbladet Struer og Folkebladet Lemvig modtog Den Visuelle Pris for "sit opfindsomme, flotte, rolige og stilsikre layout". Og Knud Lind fra DR MidtVest modtog Årets Overraskelse for at deltage i et maratonløb med åben mikrofon.

Omkring 100 DJ-medlemmer deltog ved gallafesten, oplyser kredsformand Ivan Hejlskov, som betragter arrangementet som en succes:

»Jeg er naturligvis glad for, at det igen er lykkedes at samle så mange medlemmer af Kreds 5. Vigtigheden er stor, fordi man mindst én gang om året mødes med kollegerne. Det har vist sig, at vi år ud og år ind har været i stand til at samle en tredjedel af vores medlemmer,« siger han til Journalisten.

0 Kommentarer