Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:56 08.07.2022 Christian Lindhardt

Professor skal undersøge forskeres rolle i den offentlige debat

Hvilken rolle skal forskere spille i samfundet.

Det spørgsmål har professor på RUC, Jacob Dahl Rendtorff, fået 2,7 mio. kroner til at undersøge. Det oplyser RUC i en pressemeddelelse.

Pengene er en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond og er givet, efter der de seneste år har kørt en offentlig debat i Danmark om forskningsfrihed, og om der er grænser for, hvordan forskerne benytter forskningsfriheden. Må forskere for eksempel være engagerede eller aktivistiske, eller skal de forholde sig neutrale, saglige og stille objektive forskningsresultater til rådighed for samfundet.

”Den aktuelle samfundsdebat knytter klassiske diskussioner om viden og magt og om videnskabens rolle i samfundet. Samspillet mellem forsker og samfund skal undersøges mere grundigt. Og her har vi brug for bedre begrebslig forståelse af de forskellige filosofiske og politiske teorier om den offentlige intellektuelles betydning og autoritet i samfundet,” siger professoren.

Jacob Dahl Rendtorff er professor i ledelsesfilosofi og virksomhedsetik ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på Roskilde Universitet.

SENESTE NYT

Flere nyheder