På mandag sender DR en film om, hvordan statsminister Lars Løkke Rasmussen får familielivet til at hænge sammen med en travl hverdag. Professor kritiserer timingen, DR 2-chef Arne Notkin afviser.
Mandag den 10. januar viser DR 2 en dokumentarfilm om, hvordan man kan få hvervet som statsminister til at spille sammen med det at være familiefar. Hovedpersonen er Lars Løkke Rasmussen (V), og det møder kritik, skriver MetroXpress.
Filmen kan nemlig give statsministeren en fordel i forhold til det valg, der skal udskrives i år, mener professor Kasper Møller Hansen fra Institut for Statskundskab på Københavns Universitet.
»Man kan med en vis ret spørge, om ikke Helle Thorning-Schmidt, Pia Kjærsgaard og de andre partiledere også burde tildeles en halv time i den bedste sendetid, for den type programmer hjælper en politiker med at komme i øjenhøjde med vælgerne,« siger han.
Men kanalchef på DR 2 Arne Notkin afviser kritikken.
»Vi kan ikke agere, som om valget var udskrevet, for så ville vi med lige så stor ret kunne kritiseres for at tilbageholde programmet af politiske årsager. Derfor kan vi ikke lade politiske vurderinger indgå i vores redaktionelle prioriteringer,« siger han.
9 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Fornuftigt svar af Arne Notkin. 'nough said already..
Også Tim Knudsens bidrag til nytænkning af demokratiets vilkår kan inspirere http://www.information.dk/151212
Hvis man gerne vil lave politisk relevant journalistik er der nogle spillere på banen, man kan dyrke - f.eks. det nye tiltag fra https://www.mm.dk/ der gerne vil diskutere, hvad vi allesammen skal leve af i fremtiden.
Fremtidens Danmark, kalder initiativet sig.
Måske kan der hentes inspiration her.
Problemet er nok, at (vi som) journalister ved indgangen til 2011 stadig ikke har fundet ud af, hvad vores rolle er. Er det at skabe splid eller prøve at sætte tingene ind i den rette sammenhæng?
Vi har i årevis skaltet og valtet så meget med vores rolle, at den ene halvdel af befolkningen notorisk mener, vi er det værste skrald, der findes, mens den anden halvdel mener, vi er forfærdelige, når vi ikke lige skriver det, der passer ind i deres kram.
Det er da ikke særlig godt.
Skulle vi ikke ranke ryggen og holde fast i en eller anden form for politisk væsentlighed her ved indgangen til det valg(år) der kan vise sig at blive det sidste, som den pluralistiske presse skal dække. Partierne har meldt ud, at de vil gå andre veje end medierne, når de skal have fat i vælgerne, og hvis vælgerne også træffer den beslutning (mere end de allerede har gjort) så bliver der kø på Jobcentret
Tænk at vi er kommet dertil hvor der findes medier som gider problematisere, at der sendes en dokumentar om landets statsminister.
Og tænk at der findes medier som bruger tid på at ringe til 10 professorer for at finde én der kritiserer det. Herregud. Hvor små sko går vi efterhånden i herhjemme?
Flere