Selv om Berlingske People sidste uge fik den endelige godkendelse af Radio- og tv-nævnet, så er Radio 24syv endnu ikke en realitet. Konkurrenter kan stadig appellere EU-kommissionens godkendelse og trække opstarten ud i flere år.
Humøret var højt, da Lisbeth Knudsen i sidste uge stolt kunne fremvise Jørgen Ramskov som ny direktør for Danmarks næste radiostation. Men konkurrenterne på det danske radiomarked kan stadig nå at stikke en kæp i hjulet på Lisbeth Knudsens nye projekt.
»Den farlige situation eksisterer, fordi EU-kommissionens godkendelse ikke er endelig, før eventuelle konkurrenter har haft mulighed for at klage over den. Hvis de gør det, vil en sådan appelsag tage flere år, og så kan radioen ikke starte 1. november,« fortæller Frands Mortensen, der er professor i Medievidenskab på Aarhus Universitet til journalisten.dk.
Når EU-kommissionen træffer en afgørelse, er den først endelig, når den har været offentliggjort i EU-tidende, og der derefter er gået to måneder, hvor konkurrenter har kunnet læse afgørelsen og haft mulighed for at appellere den. EU-kommissionens afgørelse om Radio 24syv er endnu ikke offentliggjort, og Frands Mortensen vurderer, at der går 3-4 måneder, før man kan føle sig endelig sikker på lovligheden af den nye radiostation.
»Jeg kan ikke vurdere, hvad muligheden er for, at nogle af konkurrenterne vil appellere afgørelsen. Der har været mange spillere inde på markedet de seneste år, og det er ikke til at sige, om de aktører, der ikke lykkedes som TV 2, Talpa og Sky Radio synes, at det ikke er gået ordenligt for sig. Men det ville være rigtig dyrt at starte sådan en sag,« siger Frands Mortensen.
Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, har spurgt kulturminister Per Stig Møller, om man vil udbetale penge til den nye radiostation, før kommissionens godkendelse er endelig. I et skriftligt svar pointerer Per Stig Møller, at det ikke er muligt at udbetale noget før 1. november. Angående muligheden for, at der bliver stukket en kæp i hjulet inden da, skriver kulturministeren:
»Teoretisk set vil gyldigheden af Kommissionens afgørelse på et senere tidspunkt kunne anfægtes, f.eks. hvis Kommissionens afgørelse indbringes for EU's domstole, eller hvis der på et tidspunkt opstår en tvist om FM4's virksomhed. Denne teoretiske mulighed bør ikke afholde staten fra at disponere i tillid til afgørelsens lovlighed allerede nu.«
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.