Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:23 09.06.2021 Kerstin Bruun-Hansen

Professor: DR og TV 2 er ikke truede dyr på savannen

Ny forskning skal afdække, hvad det egentlig er, danskerne ser, når de streamer fra DR og TV 2. Det er Danmarks Frie Forskningsfond, der har bevilget penge til en undersøgelse, som skal foretages af Hanne Bruun, professor fra Aarhus Universitet.

”Det, vi allerede ved nu, er, at der er en ganske fin seertilslutning til dansk public service-tv. Men vi trænger til at få at vide, præcis hvilke programmer det er, danskerne streamer fra public service-kanalernes streamingtjenester,” siger Hanne Bruun til Berlingske.

Hun mener ikke, at narrativet om, at de store streamingtjenester er en trussel, der vil udradere dansk public service-tv, er rigtigt.

”Hvis man kun kigger på de nuværende tal fra Gallup, vil man tro, at tv-forbruget falder. Men det forholder sig omvendt,” siger professor Hanne Bruun fra Aarhus Universitet og tilføjer, at hun er enig i, at public service-medier skal støttes.

”Men i stedet for at betragte DR og TV 2 som truede dyr på savannen burde de bruge deres position på det danske marked,” mener hun.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder