Professor: B.T. gemte Thorning-lækagen til valgkampen

En skatteprofessor hævder nu, at B.T. en måneds tid før valget sendte ham en kopi af Helle Thorning-Schmidts fortrolige skattepapirer. Dermed skulle B.T. have gemt historien til kort før valget. B.T. afviser kritikken.

En skatteprofessor hævder nu, at B.T. en måneds tid før valget sendte ham en kopi af Helle Thorning-Schmidts fortrolige skattepapirer. Dermed skulle B.T. have gemt historien til kort før valget. B.T. afviser kritikken.

Hvor længe havde B.T. Helle Thorning-Schmidts skattesag i skuffen, inden de bragte den? B.T. har tidligere understreget, at historien blev bragt lige så snart, den var klar.

Men den forklaring angriber skatteprofessor ved Aarhus Universitet Aage Michelsen i dagens Politiken.

Michelsen fortæller, at B.T. allerede omkring en måned før valget sendte ham en kopi af Thornings skattepapirer.

»Jeg sagde til B.T., at der ikke var fugls føde på sagen, men det gad de selvfølgelig ikke skrive. Det er for tyndt af B.T. at køre på en uge før et valg og ligner en politisk deltagelse til fordel for den borgerlige regering,« siger Aage Michelsen til Politiken.

B.T.s chefredaktør Olav Skaaning Andersen afviser kritikken.

»Jeg kan afkræfte, at det skete en måned før valget. Vi har ikke sendt noget til nogen en måned før valget. Vi har haft en kort researchperiode, hvor vi har bedt eksperter forholde sig til sagen. Det er ikke en måned før, men jeg vil ikke ind på hvor længe før,« siger Olav Skaaning Andersen til Politiken.

Olav Skaaning Andersen forholder sig også til, at professoren skulle have sagt, at der ikke var fugls føde på sagen.

»Vi har talt med rigtig mange eksperter, som i avisen fortolker afgørelsen i flere forskellige retninger. Jeg ved ikke, præcis hvorfor vi ikke har citeret Aage Michelsen i den sammenhæng. Der er rigtig mange eksperter, der har været inde over, og vi giver et nuanceret billede af, hvad folk mener om sagen,« siger Olav Skaaning Andersen.

B.T. blev allerede i valgkampen beskyldt for at have timet historien af politiske årsager. Anklagerne kom blandt andre fra De Radikales næstformand, Zenia Stampe.

Dengang fastslog Olav Skaaning Andersens kollega i chefstolen, Peter Brüchmann, at B.T. ikke havde gemt på historien.

»Vi ville gerne have bragt historien i september sidste år, og vi ville gerne have fortalt historien i oktober og november sidste år. Vi har sådan set fulgt sagen temmelig intenst i et års tid (…) For os er det ikke afgørende, om det var før udskrivelsen af valget, efter udskrivelsen eller for så vidt efter valget. Vi bringer nyheden, når det er muligt,« lød det fra chefredaktør Peter Brüchmann.

Rettet 19.30: Vi havde skrevet et enkelt sted, at Aage Michelsen skulle have modtaget papirerne en måned før, valget blev udskrevet. Det er rettet til 'før valget'.

4 Kommentarer

Andreas Marckmann Andreassen
9. OKTOBER 2011
Re: Professor: B.T. gemte Thorning-lækagen til valgkampen

@Jakob Andresen

Tak for din kommentar. Du har ret, og fejlen er rettet. 

Jakob Andresen
9. OKTOBER 2011
Re: Professor: B.T. gemte Thorning-lækagen til valgkampen

For at forvirringen ikke skal blive større, end den allerede er, så må jeg lige påpege, at det er forkert, når journalisten.dk citerer Politiken for at skrive, at Michelsen modtog dokumenterne en måned inden valget blev udskrevet (den 26. august).

Politiken skriver, at professoren fik dokumenterne en måned inden afholdelsen af valget (den 15. september).

Kim Henningsen
9. OKTOBER 2011
Re: Professor: B.T. gemte Thorning-lækagen til valgkampen

Øv, hvor er der meget ussel journalistik i den såkaldte seriøse del af de danske medier. Senest i denne sag. Hvorfor har de to Politiken-journalister ikke bedt Aalborg-professoren om at dokumentere sine udsagn, f.eks. ved mail eller indkomne telefonopkald fra B.T., idet disse registreres på dato? Og hvis de to journalister ikke selv har fået den ide, hvorfor er der så ikke en redigerende eller redaktør, der har coachet dem i den retning? Jeg har sjældent set en sag, der er SÅ enkel at dokumentere.

vk Kim Henningsen, chefredaktør, SE og HØR