Professionelle mig

»Når man først har begået masser af fejl på direkte fjernsyn, opdager man, at der ikke er noget at være bange for.«

»Når man først har begået masser af fejl på direkte fjernsyn, opdager man, at der ikke er noget at være bange for.«

Har du et mål med din karriere?
Ja, mit mål er at udvikle mig professionelt og personligt. Lige nu ligger mine mål inden for tv-branchen. Jeg havde faktisk aldrig forestillet mig, at jeg skulle arbejde med tv, inden jeg fik mit første job på TV2/Bornholm. Men jeg har fundet ud af, at jeg er en cirkushest, der kan lide at være i manegen. Og tv kan være et cirkus, ingen tvivl om det. Som livereporter på Vejret har jeg rapporteret fra stort set hele landet og været rigtig meget på farten med alt, hvad det indebærer af provinshoteller og skæve arbejdstider. På TV2 News bliver det et lidt andet cirkus med mere faste rammer – men det bliver også rigtig sjovt, og det er fedt at få udvidet sin værktøjskasse og sin værtsprofil.

Er du mere vært, end du er journalist?
Man kan ikke skille de to ting ad. Som vært skal jeg også vinkle og prioritere, og så er der jo selvfølgelig stor fokus på formidlingen, som også er en journalistisk disciplin. Det interessante ved at være vært er, at jeg ud over min faglighed i høj grad også skal bruge og udvikle min personlighed. Jeg skal være autentisk og nærværende, og jeg skal turde udtrykke mig som den, jeg er. Men naturligvis som en professionel udgave af mig selv. Det er en stor psykologisk udfordring og vildt angstprovokerende at stå ved sig selv foran et stort publikum. Man synliggør sig selv. Ikke kun sin faglighed, men også sit udseende og det sprog, man bruger. Det gør værter langt mere udsat for kritik – men også langt mere udsat for ros.

Hvad er du blevet bedre til, siden du startede som tv-vært?
Jeg er blevet meget bedre til at slappe af på skærmen, end jeg var i starten, hvor man godt kan have en tendens til at være lidt anspændt. Jeg er blevet bedre til at nyde det, og jeg er blevet bedre til at begå fejl … forstået på den måde, at jeg på skærmen er bedre til at tage fejlene med et smil og ikke hænge mig i dem bagefter. Når man starter som vært, er det jo helt ukendt land, og man er bange for, at der ligger landminer begravet rundt omkring. Men når man først har begået masser af fejl på direkte fjernsyn, opdager man, at der ikke er noget at være bange for. •

CV: Uddannet fra DJH i 2008 med praktik på Berlingske. Derefter ansat på TV2/Bornholm, indtil hun startede på TV2/Vejret.

0 Kommentarer