Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:29 01.07.2022 Anna Sol Jørgensen

Producentforeningen: Skrottet aftale er et godt signal

Producentforeningen: Skrottet aftale er et godt signal

Jørgen Ramskov er direktør for Producentforeningen, der har indgået rettighedsaftalen med Create Denmark. Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

At Create Danmark i går valgte at skrotte den udskældte rettighedsaftale, der trådte i kraft 1. januar 2022, er entydigt godt. Det siger Producentforeningens direktør, Jørgen Ramskov, til MediaWatch.

”Det er et godt signal, og vi har ment i et stykke tid, at vi var nødt til at se med nye øjne på aftalen, og det gør vi nu – begge parter. Det gør vi i forhandlinger med streamingtjenesterne,” siger han.

Rettighedsaftalen blev indgået mellem Create Denmark, som er et forvaltningsselskab bestående af forskellige fagforbund – blandt andet Dansk Journalistforbund og Dansk Skuespillerforbund – og Producentforeningen. Den skulle sikre film- og tv-folk bedre betaling, når deres arbejde bliver vist på streamingtjenesterne.

Men aftalen har mødt stor modstand fra streamingtjenester, og blandt andre Viaplay, Netflix og TV 2 Play har stoppet af ny produktion af danske film og serier.

Create Denmark forhandler nu videre med hver enkelt streamingtjeneste om nye rammeaftaler. Dansk Journalistforbunds formand, Tine Johansen, håber, at de direkte forhandler kan få hurtigt gang i produktionen igen.

Jørgen Ramskov siger til MediaWatch, at han nu forventer, at forhandlingerne bliver lettere, men at det kan risikere at trække ud til august eller september, før der bliver indgået aftaler.

SENESTE NYT

Flere nyheder