Prisvinder: »Det er mine årer, kemoen løb i«

Journalist Tine Fasmer vandt Kreds 2 Prisen for klummeserie i Dagbladet, Sjællandske og Nordvestnyt om at være brystkræftpatient (Rettet 9:55)

»Hvorfor overhovedet tage læserne med ind i det forløb, når man har brystkræft?«

Det retoriske spørgsmål stillede journalist Tine Fasmer de fremmødte på generalforsamlingen i Kreds 2 tirsdag aften på restaurant Håndværkeren i Roskilde.

Vel og mærke en nu rask og helbredt Tine Fasmer.

»Jeg kunne ikke lade være. Det er det, der er vores fag. Et forløb som det her er det eneste, hvor vi får mulighed for at vende blikket op ad i strålekanonen. Det er mine årer, kemoen løb i.«

Det kræver mod

Forinden havde fungerende formand i Kreds 2 Dorte Kildegaard motiveret prisen, der gives for klummer bragt i Dagbladet, Sjællandske og Nordvestnyt fra december 2014 til juli 2015.

»Tines overrumplende evne til at skrive, så hun får læserne til at smile gennem tårer, er prisværdig,« lød det.

Prisvinderen var indstillet af tidligere næstformand i kredsen journalist Cecilie Vicy Hänsch, der påpegede, at sygdomsforløb er særligt udfordrende at krænge ud:

»Det kræver en vis portion mod at bruge sig selv aktivt i artikler. Det kræver i særdeleshed mod, når man som journalist ikke aner, hvor historien ender.«

Pas på brugen af ”jeg”

Historien endte godt. Og prisvinder Tine Fasmer forklarede, at brugen af en selviscenesættende fortælleform og brugen af ordet ”jeg” kræver en vis disciplin:

»Det skal være personligt, men ikke privat.«

Klummerne er ikke tilgængelige online.

(Rettet klokken 9:55. Journalisten har i en tidligere version bragt et foto af den afgående næstformand og ikke prisvinderen Tine Fasmer. Journalisten beklager)

0 Kommentarer