Pris til den ubestikkelige

  Torben Duch Holm fik årets Carsten Nielsen-legat som anerkendelse for mange års ihærdigt arbejde og brændende engagement.  ANERKENDELSE. »Jeg har egentlig altid syntes, at det var noget pjat med priser.«Torben Duch Holm vejer et øjeblik Jørgen Haugen Sørensens bronze-skulptur i hånden og siger så:»Men jeg er meget glad for og stolt af den.«

 

Torben Duch Holm fik årets Carsten Nielsen-legat som anerkendelse for mange års ihærdigt arbejde og brændende engagement.

ANERKENDELSE. »Jeg har egentlig altid syntes, at det var noget pjat med priser.«

Torben Duch Holm vejer et øjeblik Jørgen Haugen Sørensens bronze-skulptur i hånden og siger så:

»Men jeg er meget glad for og stolt af den.«

Ordene ledsages af et smil fra den forstandige fællestillidsrepræsentant fra NORDJYSKE Medier. Han virker lettere fortumlet over at være udnævnt til vinder af årets Carsten Nielsen-legat. Med æren og skulpturen følger 20.000 kroner.

I sin motivering lagde Mogens Blicher Bjerregård, formand for Dansk Journalistforbund, vægt på Torben Duch Holms stædighed, solidaritet og jyske sindighed i forbindelse med arbejdet som tillidsrepræsentant.

Ordret fik han prisen for »at være en renlivet, ubestikkelig og entusiastisk ildsjæl i spidsen for en medarbejderforening«.

Torben Duch Holm har gennem 13 år været en meget aktiv forhandler i kølvandet på de talrige fusioner, som siden midten af 90erne har udmøntet sig i NORDJYSKE Medier.

»Det har uden tvivl været en vanskelig opgave at navigere mellem en medarbejdergruppe, der kræver solidaritet, og en ledelse, der kræver vedvarende forandring,« lød det rosende fra Mogens Blicher Bjerregård, der afsluttede med et citat fra indstillingen:

»15-20 års brændende engagement, konstant med mod til at være i opposition – også til Dansk Journalistforbund om nødvendigt – det kræver da en pris.«

Kollegerne på NORDJYSKE både håbede og troede, at Torben Duch Holm ville få Carsten Nielsen-legatet.

»Torben har gjort en helt utrolig indsats i det krævende arbejde som tillids-repræsentant. Det er noget, ledelsen respekterer, og det er lige på grænsen til, at de frygter ham,« fortæller kollega gennem 30 år Lars Borberg og uddyber:

»Han er lynende skarp, og ledelsen ved, at han er parat til at føre en sag hele vejen til ende. Det er lidt som at pudse skattevæsenet på rockerne. De er ikke bange for politiet, men de ryster for, hvad skattevæsenet kan gøre.«

Også kollegaen Mogens Møller synes, at prisen er velfortjent.

»Torben er ikke bange for at vælge den arbejdskrævende vej, og alt i alt har han nok brugt et år af sine fridage på fagligt arbejde,« siger han og pointerer, at Torben Duch Holm blandt andet er så dygtig til sit job, fordi han ud over at være grundig og stædig også er god til at se løsninger – og taktisk nok til at kunne få dem igennem.

Selv har prisvinderen ikke styr på, hvor meget tid han egentlig har brugt på fagligt arbejde.

»Jeg har aldrig gjort det op, og det skal man vel heller ikke. I vores husaftale står, at jeg kan bruge den tid, der er brug for, og ledelsen accepterer også, at der i perioder er meget at gøre. Noget ordner man med medarbejderne i det daglige. Andre gange er det større problemer, og de kan godt gå ind i ferier og fridage. Jeg mener, pro-blemerne skal løses, når de er der, og derfor har jeg da også brugt en del af min fritid på det faglige arbejde,« siger Torben Duch Holm.

– Du siger, at ledelsen accepterer dit tidsforbrug – hvad med familien?

»Ja, det har nok været lidt svært for dem at forstå det, og nogle gange er det gået ud over familien. Hvis vi har haft en aftale, og jeg så er sprunget fra, fordi der dukkede noget op på arbejdet, som krævede mig.«

– Hvad skal du bruge de 20.000 til?

»Jeg har da tænkt på, om ikke de skulle bruges til en ferie med min kone og mine børn. Måske ikke dem alle sammen, men det vil nok være på sin plads,« siger den prisbelønnede nordjyde og afslører også her talent for at søge holdbare løsninger.

0 Kommentarer