Pris til dansk erhvervsjournalist

Johannes P. Bøggild har modtaget en journalist-pris uddelt af erhvervsorganisationen M&A International.

Johannes P. Bøggild har modtaget en journalist-pris uddelt af erhvervsorganisationen M&A International. Et interview med kapital-magnaten Stephen Schwartzmann i Berlingske Nyhedsmagasin tog prisen for ikke-engelske artikler.

I et fornemt felt af erhvervsjournalister fra USA, Japan og Europa, tog Bøggild en af de fire priser, der i sidste uge blev uddelt i Paris. M&A International er et globalt netværk at firmaer, der beskæftiger sig med virksomhedstransaktioner. De fire priser bliver hvert år uddelt til at journalister, der bidrager til forståelse og analyser af dette område.

»Jeg er meget stolt over at have fået prisen. Grundlæggende er det jo dejligt, at der bliver lagt mærke til ens journalistik, og så var det et interview, jeg måtte kæmpe hårdt for at få,« fortæller Johannes Bøggild.

Stephens Schwarzmann er stifter af kapitalfonden Blackstone, der blandt andet er medejer af TDC, og som sådan en af det internationale erhvervslivs mest indflydelsesrige personer. I interviewet får Bøggild ham blandt andet til at forholde sig personligt til den barske kritik, kapitalfondene til tider udsættes for.

»Johannes Bøggild har et sjældent talent for at kombinere væsentlige nyheder med en forfatters kunstgreb, og han giver os ikke alene et indblik i Mr. Schwarzmanns personlighed, men også en kritisk gennemgang af den private kapital-industri og den verserende debat,« hedder det i dommernes motivation.

Johannes Bøggild arbejder i dag selv i PFA, men han ser alligevel prisen som en anerkendelse af den linje, Berlingske Nyhedsmagasin har forsøgt at lægge i formidlingen af erhvervsstoffet.

»Den fortællende journalistik bliver ofte glemt erhvervsjournalistikken. Måske også fordi læserne gerne vil hurtigt igennem og ned til ”bundlinjen”. Men på Berlingske Nyhedsmagasin har vi forsøgt at bruge de narrative redskaber, og det mener jeg, vi bliver belønnet for her,« siger han.

0 Kommentarer