Pris til arabiske journalister med dansk støtte

To kvindelige journalister fra Syrien og Libanon har vundet en britisk pris for deres undersøgende journalistik. De to kvinder har været igennem et træningsprogram støttet af danske FUJ.

To kvindelige journalister fra Syrien og Libanon har vundet en britisk pris for deres undersøgende journalistik. De to kvinder har været igennem et træningsprogram støttet af danske FUJ.

Fatima Rida fra Libanon og Lina Al Joudy fra Syrien fik overrakt henholdsvis første- og tredjeprisen i den britiske Inquirer Award 2007 ved en ceremoni i Amman den 29. februar. Begge kvinder har bedrevet undersøgende journalistik med økonomisk støtte og træning fra ARIJ – Arab Reporters for Investigative Journalism. ARIJ blev startet som et projekt under det arabiske initiativ i 2005 i samarbejde mellem arabiske mediefolk, Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ) og International Media Support i Danmark.

Fatima Rida, som skriver for al-Hayat, vandt førsteprisen for en undersøgelse af diskriminerende forhold for en stor gruppe mennesker i Libanon, som på grund af deres blandede etniske oprindelse ikke har ret til ID-kort, videregående uddannelse og sociale ydelser på linje med landets øvrige borgere.

Lina Al Joudy er journaliststuderende og freelancer for al-Hayat. Hun vandt tredjepladsen for sin dokumentation af omfattende ødelæggelser af historiske områder af arkæologisk interesse i Syrien.

I alt var seks projekter støttet af ARIJ med i opløbet, da 17 nominerede konkurrerede om tre priser i print-kategorien.

Leder af ARIJs kontor i Amman Rana Sabbagh glæder sig over priserne:

»Dettte er det første håndgribelige resultat af vores vedholdende indsats, der er ydet af alle tilknyttet ARIJ gennem de seneste 16 måneder,« siger hun i en pressemeddelelse.

De nominerede var udpeget af chefredaktør for avisen al-Hayat i Damaskus Ibrahim Hamidi, bureauchef for det franske nyhedsbureau AFP i Amman Randa Habib, kommunikationsofficer ved Verdensbanken i Libanon Mona Ziade samt bureauchef for al-Jazeera i Jerusalem Walid Omary. Vinderne blev udpeget af chefredaktør for avisen Asharq Al Awsad i London Tariq Al Homayed.

0 Kommentarer