Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:06 17.02.2023 Anna Sol Jørgensen

Principielle afgørelser: Uheld med parasol anerkendes som arbejdsskade

Principielle afgørelser: Uheld med parasol anerkendes som arbejdsskade

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En række nye principafgørelser fra Ankestyrelsen gør det klart, at uheld på hjemmearbejdspladsen i vid udstrækning skal anerkendes som arbejdsskader.

Det skriver Djøfbladet.

”Med denne her afgørelse kan man sige, at så længe man er på det sted, man har fået udstukket som arbejdsplads, hvad end det er på kontor eller derhjemme, jamen, så er man som udgangspunkt dækket,” siger Flemming Orth, senioradvokat i Djøf, til fagbladet.

Blandt andet har Ankestyrelsen afgjort, at der var tale om en arbejdsskade i en konkret sag, hvor en medarbejder rykkede sit arbejde ud på terrassen og skulle flytte på parasollen for at skærme for solen, der ramte computerskærmen, og i den forbindelse oplevede et smæld i overarmen. De to andre sager drejer sig dels om en medarbejder, der slog hovedet op i en skråvæg, dels om en, der snublede over computerens opladerledning og slog hovedet ned i et bord.

Det vil dog ikke blive anerkendt som arbejdsskade, hvis man kommer til skade, mens man er i gang med private ærinder som tøjvask eller støvsugning i arbejdstiden.

SENESTE NYT

Flere nyheder