Prikkerunde i DR

Onsdag den 6. november fyrede DR 15 medlemmer af DJ. Fyringerne var en følge af medieforliget.

Onsdag den 6. november fyrede DR 15 medlemmer af DJ. Fyringerne var en følge af medieforliget.

I alt 68 medarbejdere modtog besked om, at de fra slutningen af november står uden arbejde. Blandt de fyrede er 15 medlemmer af DJ, men i alt 39 stillinger på Journalistforbundets overenskomst er nedlagt.

Baggrunden er medieforligets krav om, at en større del af DRs produktion skal placeres hos private producenter. Medieforliget forlanger, at en stor del af tv-produktionen skal lægges uden for DR.

I første omgang var det meningen, at 181 stillinger skulle nedlægges. Ved hjælp af omrokeringer og fratrædelsesordninger er antallet af fyrede bragt ned på 68.

Hårdest er det gået ud over Børne- og Ungdomsafdelingen, der måtte sige farvel til 14 ud af 105 medarbejdere. DR har – udover underholdningsstoffet – valgt at lægge børne- og ungdomsprogrammer ud til private producenter. Det betyder, at 10 procent af B&Us programmer i fremtiden skal produceres uden for DR.

Ifølge Bodil Rahbek, fællestillidsmand for journalisterne i DR, har ledelsen forsøgt at afbøde slaget: "De har forsøgt at omplacere og afbøde så mange fyringer som muligt, og der er gjort et stort arbejde med at tilbyde fratrædelser. Man er nået ned på 68 fyringer, fordi mange har taget frivillige fratrædelsesordninger. Men det ændrer ikke på, at det er trist, når så mange stillinger nedlægges," siger Bodil Rahbek.

Ifølge fællestillidsmanden har stemningen længe været trykket på public service stationen.

"Stemningen har været dårlig i lang tid, vi har jo længe vidst, at 6. november var datoen. I går var stemningen paralyseret. Det var det, alle talte om," fortæller Bodil Rahbek.

Hun mener dog, der har været forståelse for, at fyringerne kommer som en konsekvens af medieforliget, og derfor ikke er ledelsens skyld.

Bodil Rahbek mener ikke, der er mulighed for, at de fyrede medarbejdere kan få arbejde i de produktionsselskaber ude i byen, der fremover skal producere blandt andet børne- og ungdomstv.

"Det er kun underholdningsafdelingen, der har lavet den type aftaler," forklarer Bodil Rahbek.

"Nu burde der være ro på, men ingen ansvarlig ledelse tør sige, at der ikke kommer flere fyringer," slutter Bodil Rahbek.

 

0 Kommentarer