Kommunikationsafdelingen på CBS tager telefonen fra tidligt om morgenen, når journalister under valgkampen skal finde den rette ekspert. CBS har lavet ekspertlister og databaser, men som regel finder journalisterne kilderne selv.
Økonomi og velfærd er to af de hotte emner under valgkampen, og det kan de mærke i kommunikationsafdelingen på Copenhagen Business School (CBS), hvor de hjælper medierne med at finde ekspertkilder.
»Der er stor efterspørgsel på forskere inden for velfærd og efterløn,« siger journalist Lonnie Høgh, der er med til at tage pressetelefonen i CBS' kommunikationsafdeling.
Presseklip på CBS's hjemmeside viser, at CBS har været i medierne 80 gange, siden valget blev udskrevet fredag – og listen er reelt meget længere, fordi klippene kun omfatter store artikler og indslag i radio/tv.
De fleste medieoptrædener handler for tiden om valgkampen.
»Mængden af presseklip er den samme, men der er mere valg nu end tidligere,« siger Lonnie Høgh til Journalisten.dk.
I dagens presseklip kan man se, at lektor Sine Nørholm Just for eksempel til Politiken siger, at valgplakater næppe flytter mange stemmer. Mens professor Kaj Ove Petersen til Avisen.dk udtaler, at en af regeringens allerstørste udfordringer er at få nedbragt ungdomsarbejdsløsheden.
Bortset fra for eksempel analyser af kommunikation under valgkampen udtaler CBS-forskerne sig typisk om emner, de også forholder sig til, når der ikke er valg.
»Der er flere forskellige medier på banen, fordi der er valg, men emnerne berører mange af de samme spørgsmål, som alligevel bliver taget op,« forklarer Lonnie Høgh.
Kommunikationsafdelingen modtager dagligt omkring fem journalisthenvendelser på grund af valget. De første ringer typisk klokken 6 om morgenen, og de sidste omkring klokken 19. De fleste journalister finder dog forskere selv. CBS har ligesom en række andre universiteter og uddannelsessteder en ekspertdatabase og har desuden lavet ekspertlister i forbindelse med folketingsvalget. De fleste journalister trækker dog på forskere, de kender fra tidligere, eller finder på nettet eller i Infomedia.
»Mange journalister ved godt, hvem de vil have fat i, så dem taler jeg ikke med. Det har nok også taget en del af presset, at optakten til valget var så lang, at mange af vores forskere allerede har været i medierne om de emner, valgkampen handler om,« siger hun.
STUEGANG: Op til valget går Journalisten løbende stuegang hos journalister, kommunikationsfolk, redaktører og kandidater til folketinget
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Kimer telefonen virkelig, når den kun ringer fem (5!) gange på 13 timer? Det kan godt være, at det er flere oprigninger end normalt, men fem oprigninger fra 06.00-19.00 er objektivt set ikke overvældende,