Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:57 15.09.2021 Sebastian Goos

Presset papirmarked mærkes også hos Gyldendal

Gyldendal holder for tiden et vågent øje med udviklingen på papirmarkedet, der er under pres, som Journalisten har beskrevet.

”Vi har meget, meget stor fokus på, om vi kan få papir nok i efteråret og op til jul, og vi har allerede oplevet med nogle storsælgere, som for eksempel Lærke Baggers bog ’Strik’, at de har solgt mere end estimeret, og der har vi haft problemer. Det er noget, som vi er meget opmærksomme på og vil have meget stor opmærksomhed på de næste måneder,” siger Karen Bender, som er Gyldendals kommercielle direktør.

Papirudfordringerne er ikke begrænset til Danmark, og i flere andre europæiske lande er der også meldinger om udfordringer.

Blandt andet i Tjekkiet og Holland, hvor begge landes bogbrancher er hårdt ramt. I Tjekkiet forventer bogudgivere for eksempel at måtte udskyde nogle af udgivelserne, som ellers var tiltænkt at indgå i julehandelen.

Normalt er der et par ugers leveringstid på ekstra bestillinger fra Gyldendal, men for tiden er ventetiden ”væsentligt længere”:

”Julen er altid højsæson, så den er altid mere tight, men i år må jeg sige, at vi er spændte på, hvordan det kommer til at gå,” siger Karen Bender.

 

 

SENESTE NYT

Flere nyheder