Pressenævnet vil ikke behandle fotos af topløs prinsesse

Pressenævnet har afvist en klage over, at Se og Hør har bragt billeder af den engelske prinsesse Kate topløs. Nævnet vil ikke selv tage sagen op af egen drift, da den ikke er principiel nok.

Pressenævnet har afvist en klage over, at Se og Hør har bragt billeder af den engelske prinsesse Kate topløs. Nævnet vil ikke selv tage sagen op af egen drift, da den ikke er principiel nok.


I dag har pressenævnet afvist at behandle Se og Hørs meget omtalte offentliggørelse af en række paparazzibilleder med den engelske Hertuginde Kate, der er gift med kronprins William. En klager havde opfordret nævnet til at tage sagen op.

Klageren argumenterede med at "sagen er af "væsentlig og principiel betydning", hvorfor nævnet bør tage sagen op af egen drift. Hertuginden af Cambridge har krav på respekt for sin personlige integritet og sit privatliv. Offentliggørelsen af billederne er en overtrædelse af de vejledende regler for god presseskik og burde ikke have været bragt, da billederne ikke har almen interesse," ifølge meddelelsen fra nævnet.

Pressenævnet er ikke enigt:

"Pressenævnet finder, at sagen ikke har en sådan væsentlig og principiel betydning, at der er grundlag for at tage sagen op til behandling af egen drift. Nævnet har i den forbindelse lagt vægt på, at der i det konkrete tilfælde er personer med klageberettigelse," skriver pressenævnet.

Det er kun sket én gang, at Pressenævnet har taget en sag op af egen drift. Det handlede om paparazzibilleder af kronprins Frederik, der ligeledes var blevet bragt i Se og Hør.

1 Kommentar

Niels Riis Ebbesen
7. OKTOBER 2012
Re: Pressenævnet vil ikke behandle fotos af topløs prinsesse

Jeg forstår ikke helt, at www.journalisten.dk synes det er værd at bruge tid på, at skrive om denne beslutning, selvfølgelig skal Pressenævnet ikke spilde deres tid på den slags sager.

Jeg har ganske vist ikke set billederne, men jeg går ud fra, at Kate's atributter på ingen måde er spor anderledes end dem, som der sidder på alle andre kvinder, og hvis hun mener, at Se&Hør har krænket hendes privatliv og intigritet, så så må hun selv stævne bladet i retten, det er jo vilkårende for alle andre, som har følt sig krænket af Se&Hør's overdrevne lyst til, at udstille kendte menneskers privatliv.

Mend venlig hilsen

Niels Riis Ebbesen