Pressenævnet udtaler kritik i ni forskellige sager

Pressenævnet har i dag offentliggjort ni nye kendelser, der alle giver kritik eller delvis kritik. Danmarks Radio og Skive Folkeblad topper med kritik i to sager, imens Ekstra Bladet får kritik og delvis kritik.

Pressenævnet har i dag offentliggjort ni nye kendelser, der alle giver kritik eller delvis kritik. Danmarks Radio og Skive Folkeblad topper med kritik i to sager, imens Ekstra Bladet får kritik og delvis kritik.


Der uddeles usædvanligt mange tæsk til pressen i denne runde af kendelser fra Pressenævnet. Efter at nævnet mødtes i onsdags er der i dag blevet offentliggjort ni kendelser, der alle er kritiske eller delvis kritiske overfor de pågældende medier. Herunder er de korte resumeer af sagerne. Alle kendelserne kan læses i deres fulde længde her.

Kritik af Ekstra Bladet for utilstrækkelig research og forkert omtale af kendt erhvervsmand. Grundlag for genmæle.

Kritik af Newsvideo.dk for at offentliggøre nummerplade på en bil involveret i en dødsulykke. Sløring. Faster var klageberettiget. Retlig interesse.

Delvis kritik af Ekstra Bladet for at lade generelle udtalelser fra Ejendomsmæglerforeningens formand fremstå som kommentarer til en konkret ejendomsadministrator (klager). Vurderinger. Forelæggelse. Ikke grundlag for genmæle.

Kritik af Gråsten Avis for ikke at forelægge krænkende oplysninger i sag, hvor redaktøren selv havde personlige interesser. A.2.

Kritik af Danmarks Radio for først at bringe en rettelse efter et halvt år. Manglende forelæggelse.

Kritik af Skive Folkeblad for at gentage en udokumenteret oplysning i et resumé af hændelsesforløbet til ny omtale i avisen.

Kritik af Skive Folkeblad for ikke at kontrollere beskyldninger om, at tæppefirma også skulle have lagt et nyt gulv i KCL's tidligere direktørs private bolig. Den tidligere direktør var sigtet for bedrageri og mandatsvig. Retlig interesse.

Kritik af Danmarks Radio for at offentliggøre optagelser fra plejehjemsbeboers værelse uden samtykke. Beboerens søn havde retlig interesse/klageberettigelse, men kunne ikke indgive klage på vegne af sin far uden at dokumentere fuldmagtsforholdet.

Delvis kritik af Computerworld for at omtale selskab som mistænkt. Det var den tidligere salgsdirektør, der var mistænkt og tiltalt. Ikke kritik af omtalen på CRN.dk.

0 Kommentarer