PRESSENÆVNET OVERVEJER SAG

»Sagen er nøjagtig lige så principiel som sidst Se og Hør viste billederne af Kronprinsen og Maria Montell. Det er en klar overtrædelse af god presseskik,« siger Preben Sørensen, informationschef i Gladsaxe kommune og en af offentlighedens repræsentanter i Pressenævnet.

»Sagen er nøjagtig lige så principiel som sidst Se og Hør viste billederne af Kronprinsen og Maria Montell. Det er en klar overtrædelse af god presseskik,« siger Preben Sørensen, informationschef i Gladsaxe kommune og en af offentlighedens repræsentanter i Pressenævnet. Derfor har han og offentlighedens anden repræsentant Ole Askvig indstillet til formand Per Sørensen, at nævnet tager endnu en omgang med Se og Hør, efter bladet i forrige uge viste billeder, hvor Kronprinsen er fotograferet på privat område.
»Hvis det havde været en anden kendt person, ville vedkommende jo helt sikkert have klaget. Nu er det kongehuset, som tidligere har vist sig tilbageholdende i lignen- de sager. Derfor har vi indstillet, at nævnet selv skal tage sagen op,« siger Preben Sørensen.
Men at tage en sag op af egen drift kræver et flertal blandt Pressenævnets 8 medlemmer, og det er tvivlsomt, om det kan findes. I hvert fald er et flertal af pressens medlemmer imod.
En af dem er journalist Ulrik Holmstrup.
»Jeg køber ikke argumentet med, at kongehuset ikke klager. I begge tilfælde er der jo andre personer end de kongelige, der kan føle sig krænkede og derfor er klageberettigede. Jeg mener kun, at vi skal tage sager op af egen drift, hvis der ikke er en klageberettiget. For eksempel, hvis en avis bragte et dybt ærekrænkende billede fra jordskælvet i Tyrkiet,« siger han.

0 Kommentarer