search

Pressen for dommeren

Hvad ville du sige til at stå overfor en dommer og en jury for at forklare og forsvare dine journalistiske metoder?

Hvad ville du sige til at stå overfor en dommer og en jury for at forklare og forsvare dine journalistiske metoder? Med kløgtige advokater, der langsomt, men med ufravigelig sikkerhed spurgte ind til dit arbejde, dine chefer og dine kilder, mens en række tilhørere, professionelle og almindelige mennesker, sad på stolerækkerne og hørte på?

Mogens Blicher Bjerregaard maner i sit seneste indlæg her på siderne til selvregulering, men i England kører der på anden måned en ambitiøs høring om pressens rolle og behovet for mere regulering af pressen. Det er de uundgåelige dønninger efter phone-hacker-skandalen. Jagten på den gode historie er intensiveret. Også herhjemme. Og det går ikke altid lige heldigt for sig.

I London leder Lord Justice Leveson afhøringerne af journalister, redaktører, direktører, politifolk og politikere, der under ed skal fortælle sandheden – and nothing but the truth – om det arbejde, som de udfører. Når alle vidner er hørt – og man kan både blive indkaldt, opfordre andre til at blive indkaldt og selv melde sig – skal høringerne udmunde i en række anbefalinger, så pressens frihed ikke indskrænkes, men samtidig "opmuntres til de højest mulige etiske standarder".

Du kan selv følge med i rettergangen, for høringerne sendes live og direkte. Du kan også læse alle de tidligere afhøringerne. Det er et kæmpestort materiale, og derfor overvældende, men hvis man har tid, så…

Måske kan vi ligefrem lære noget herhjemme, for det kan godt være, at selvjustits er bedst, men hvis pressen ikke er sig sin rolle og sine metoder bevidst, så kommer der nok ikke kun anbefalinger, men regler og restriktioner.

Høringen starter igen på mandag.

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen