Pressen blev flyttet tilbage af Venstre: ”Vi skal ikke male et poleret billede”

Fotograferne og pressen blev rykket tilbage, da Venstre-toppen ankom til gruppesommermøde før stort internt opgør. Det vakte undren hos én af fotograferne, der var til stede. ”Jeg kunne ikke se noget problem i, hvor vi stod,” siger han. ”Vi ville gerne have noget ro omkring gruppemødet,” siger Venstre (Opdateret klokken 16.46)

Der var lagt op til det helt store opgør i Venstre til dagens gruppesommermøde og efterfølgende pressemøde.

Ifølge flere medier, blandt andet Weekendavisen, ville Claus Hjort Frederiksen kræve næstformand Kristian Jensens afgang. Det skete ifølge Berlingske også på det lukkede møde, men til sidst på pressemødet mødte både formand Lars Løkke Rasmussen, næstformand Kristian Jensen og politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen op og forsøgte at mane til besindighed: Ingen skulle gå af.

Hvad der var en svær dag for Venstre, var også en svær dag for de tilstedeværende fotografer.

Ved ankomsten havde pressen og fotograferne fået lov til at stå relativt tæt på begivenhederne. Men pludselig skulle de rykke tilbage, fortæller fotograf fra Ritzau Scanpix Mads Claus Rasmussen.

”Vi får at vide, at presserummet bliver rykket op til hovedbygningen, og at vi ikke må stå ude på den vej, hvor de ankommer, fordi de ikke ønsker, at der bliver taget billeder der,” siger Mads Claus Rasmussen.

”Så står vi der noget tid, og så skal vi rykke endnu længere væk, og der står vi så på en lille græstot med store linser og fotograferer som paparazzier, når de kommer. Det var mærkværdigt,” siger han.

<span class="rodt">Pressen blev flyttet tilbage af venstre: </span>”Vi skal ikke male et poleret billede” 1 Claus Hjort Frederiksen fotograferet på paparrazi-afstand. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

”Vi er der for at dokumentere situationen”

Mads Claus Rasmussen anerkender, at politikerne i Venstre kan finde det ”træls”, hvis fotograferne er for tæt på under alvorlige drøftelser.

Men:

”Vi er der for at dokumentere situationen. Vi skal ikke male et poleret billede af, at der kun er glæde. Det er en situation, hvor der er gang i den, og det synes jeg skal vises. Det mener jeg ikke, vi fik de rette arbejdsvilkår til at gøre,” siger han.

”Vi er med, når det går godt, og vi er med, når det går skidt. De ved også godt, at det er derfor, vi er der.”

Er der ikke noget, hvor man godt kan forstå Venstre i, at de gerne vil have pressen lidt på afstand, når de har alvorlige drøftelser?

”Vi kunne ikke høre noget. De sidder i et lukket rum. De ville komme forbi os, der hvor vi stod i starten, men det ser jeg ikke et problem i. Der er ingen grund til, at det skulle skabe et større palaver,” siger han.

”Der har været gang i den”

Mads Claus Rasmussen mener også, det gjorde det fototeknisk sværere at dække den første del af sommergruppemødet.

”Vi skulle skyde skråt igennem biltage, og det gjorde det sværere for os. Vores vilkår blev begrænset, og det er ærgerligt for fotograferne og journalisterne,” siger han.

Derudover mener han, at der var gode muligheder for fotografering under selve Venstres pressemøde efter sommergruppemødet.

”Billedmæssigt er det en gave at komme til et pressemøde, hvor der er tryk på. Jeg elsker det. Det er en legeplads. Det er en fed dag, og der har været gang i den,” siger han.

Venstre ser ikke noget problematisk i håndteringen af pressen, siger pressechef Søren Olufsen.

”Vi ville gerne have noget ro omkring gruppemødet, derfor talte vi med journalisterne og fotograferne og sagde, at de skulle rykke ned til det store område, hvor vi afholdt pressemødet, og det indvilligede de i,” siger han.

Hvorfor tænkte I, at det var den rigtige løsning til at få mere ro?

”Jeg tror bare, det er rart at få lidt ro om gruppemødet, når man går ud i pauserne og står på gårdspladsen. Der var en del fotografer og journalister i det område, og vi tænkte, det var fint, hvis de kunne være nede ved det område, hvor selve pressemødet afholdes.”

Hvad tænker du om, at fotografen oplever, det gør arbejdsforholdene sværere?

”Jeg kan godt forstå, at fotograferne rigtigt gerne vil have lov til at tage billeder alle steder, men jeg synes egentlig, vi fandt en OK løsning her, hvor de kunne tage billeder i de store områder, hvor vi afholdt pressemødet.”

Opdateret klokken 16.46. Journalisten har opdateret artiklen med kommentarer fra Venstres pressechef, Søren Olufsen.

<span class="rodt">Pressen blev flyttet tilbage af venstre: </span>”Vi skal ikke male et poleret billede” 2 Lars Løkke Rasmussen fotograferet af Mads Claus Rasmussen, da Venstre-formanden forlader dagens pressemøde. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

2 Kommentarer

Mads Claus Rasmussen
9. AUGUST 2019
Tak Inger Margrethe!
Inger- Margrethe Sørensen
9. AUGUST 2019
Godt du lukker munden op Mads- på trods af alt alligevel fine billeder??

Læs også

Politiske journalister om Venstre-pressemøde: Kan ikke huske noget lignende

09. APRIL 2019

De fire faser: Sådan vandt Socialdemokratiet dagsordenen

12. MARTS 2019