Facebook. Instagram. LinkedIn. Tinder. Twitter. Snapchat. Det er alt sammen blevet en del af Lars Svogers værktøjskasse som først pressemedarbejder og siden kommunikationschef. Bølgen af sociale medier har ændret måden, man laver kommunikation på i det offentlige.
Han havde slet ikke forestillet sig at skulle bruge nettet på den måde, da han i 2002 blev ansat som pressemedarbejder i Sønderjyllands Amt efter syv år på DR Bornholm.
”Da jeg startede, sendte vi rigtigt mange pressemeddelelser ud og lagde nyheder på vores hjemmeside. Derudover var der pressemøder efter hvert udvalgsmøde. Det kan du ikke i dag,” siger han.
”Vi har lidt presseproduktion, men det er slet ikke i samme omfang. Pressemødet er stort set dødt. Medierne gider det ikke.”
Aviserne er ikke så vigtige længere [quote:1]
Da Lars Svoger begyndte at lave kommunikation, var aviserne ”altdominerende” i kampen om at få budskaber ud. Men i dag er det langt mindre vigtigt, at man rammer aviserne med historier og budskaber fra kommunen, siger Lars Svoger, der i 2007 blev ansat i Kolding Kommune.
”I dag er det måske kun en ud af fem i Kolding Kommune, der læser JydskeVestkysten. Så giver det ikke lige så meget mening.”
Samtidig har brugen af presseafdelingen i kommunen ændret sig. I dag laver Lars Svoger meget mere strategisk kommunikation og er tidligt med inde over historier, der potentielt kan blive negative.
”Tidligere kom vi som kommunikationsafdeling først på banen, når skaden var sket, og vi skulle gøre noget,” siger han.
Efter seks år som menig pressemedarbejder blev Lars Svoger kommunikationschef i Kolding i 2012.
Det visuelle er vigtigt [quote:0]
Det er særligt de seneste seks år, at udviklingen er gået stærkt i kommunen. I 2010 oprettede den sig for første gang på Facebook og Twitter. Siden har Lars Svoger også sat kræfterne ind på LinkedIn, hvor kommunen rekrutterer medarbejdere og fokuserer på byens erhvervsliv, samt på at lave videoer til de fleste af deres historier til sociale medier.
”Vi er klart gået fra mere tekstbåret pressearbejde til det visuelle. På den måde var det mere simpelt for en pressemedarbejder i gamle dage,” siger Lars Svoger.
Derudover har kommunen også kastet sig ud på Instagram i 2013 samt på Snapchat og Tinder i 2014.
Det kan være en stor fordel at have direkte kontakt med borgerne online, mener han. Eksempelvis sad kommunikationschefen selv med en medarbejder og administrerede kommunens Facebook, da der var stormflod i januar 2017. Her lagde han billeder ud af de steder, hvor folk kunne hente sandsække, og de skrev selv ind, når der manglede.
Hvor pressearbejdet i kommunerne bevæger sig hen fremover, er Lars Svoger ikke sikker på.
”Men hvis udviklingen fortsætter sådan her, er vi måske kun visuelle om 10 år,” siger han.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.