Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:31 17.12.2021 Ritzau

Pressemedarbejder for VM i Qatar skal tre år i fængsel

Qatar-systemkritikeren Abdullah Ibhais’ navn blev for alvor kendt i Norden, da han midt i november i år blev anholdt forud for et interview med to norske journalister, der også blev anholdt.

Nu er Ibhais, som er tidligere pressemedarbejder for VM-arrangøren, blevet idømt tre års fængsel af en domstol i Doha. Ifølge dommen har han uretmæssigt tilegnet sig statsmidler. Det skriver BBC.

BBC skriver, at retssagen, hvor Ibhais ikke selv var til stede, men hvor de tre års fængsel blev afgjort, varede under et minut.

Selv afviser han anklagerne. Han mener, at han bliver straffet for sin kritik af håndteringen af en migrantarbejderstrejke i landet i august 2019. Qatar skal være vært for fodbold-VM om under et år.

Ifølge Ibhais tvang sikkerhedsstyrker ham til at underskrive en tilståelse, som han forsøgte at trække i land under retssagen mod ham. Det fik han ikke lov til. Han hævder også, at han blev nægtet adgang til en advokat.

Systemkritikeren blev i første omgang idømt fem års fængsel i sagen, men han ankede til frifindelse. Ankesagen endte med en fængselsdom på tre år.

SENESTE NYT

Flere nyheder