Pressefotografer kritiserer DJ’s nye hjemmeside

Fotograferne i DJ ser store muligheder i forbundets nye hjemmeside. Men de er kritiske over for, at deres billeder kan anvendes frit af andre i systemet, og de vil have styr på, hvordan billederne beskæres. DJ mener, problemet med rettigheder nu er løst

Formand for Pressefotografforbundet (PF) Lars Lindskov havde viet et afsnit i sin og PF's årlige beretning på torsdagens generalforsamling til DJ's nylancerede hjemmeside

Det nye site skal blandt andet favne alle kredse og grupper, men det har endnu ikke fået PF under vingerne.

»De ønsker, vi havde for at systemet skulle passe til os, er endnu ikke klar – det synes vi er meget ærgerligt, men vi vil ikke bruge et system, der ikke er som ønsket,« sagde Lars Lindskov, der understregede, at han tror, der på sigt er store muligheder i den nye hjemmeside.

Usikkerhed om anvendelsen

For pressefotograferne er der især to knaster:

Den ene handler om, at de fotografer, der i dag leverer billeder til PF's hjemmeside, skal være sikre på, at andre i DJ ikke i fremtiden anvender dem på andre sider tilknyttet DJ's nye side.

»Vi ønsker ikke, at medlemmernes billeder frit skal kunne anvendes af alle andre i DJ-systemet. Vi har forståelse for, at man gerne vil levere indhold til PF, uden at det nødvendigvis skal kunne bruges af alle andre,« lød det i Lars Lindskovs beretning.

Journalisten har via email rejst problemstillingen over for DJ's kommunikationschef, Troels Johannesen.

Der er åbenbart et rettighedsproblem. De billeder, medlemmer af PF lægger op på PF's hjemmeside, vil havne i en fælles billedbank, som andre i den store ”DJ-familie” kan bruge. Hvad gør I for at løse problemet?

Svaret lyder:

”PF har ønsket sig et mediearkiv, hvor kun de har adgang. Det har de fået, og det har alle andre grupper og kredse også. Desværre kom løsningen først i sidste uge, og det kan naturligvis have forsinket arbejdet med hjemmesiden,” skriver Troels Johannesen.

Betyder det, at problemet er løst?

”Jep. Det med mediearkivet er løst,” svarer Troels Johannesen.

Kritiske over for beskæring

Det andet punkt, hvor pressefotograferne er kritiske over for den nye hjemmeside, handler om, hvordan det nye system beskærer billeder.

»Det har været lidt svært at få igennem, men vi håber meget snart, vi kan komme med på det nye system,« lød det fra Lars Lindskov, der forklarede, at it-folk og it-systemer ikke altid beskærer, som fotografer ønsker det.

Også den problemstilling har Journalisten rejst over for DJ.

Der lyder kritik fra PF af, at ”it-folk og -systemer” skal beskære fotografernes foto. Jeg hørte Lars Lindskov udtrykke håb om, at det falder på plads. Hvad er din kommentar til kritikken?

”Der er rigtig mange muligheder for flot visning af billeder på den nye hjemmeside i de formater, som PF har ønsket sig. I det hele taget er vi glade for de input, vi har fået fra PF og DJ:Fotograferne, hvad angår brug af billeder i den nye løsning,” svarer Troels Johannesen, der understreger, at han gerne modtager konkrete forslag til forbedringer.

Du kan læse en anmeldelse af hjemmesiden her.

 

 

0 Kommentarer