Pressefotograf-oprør

 FLUGTTANKER. Tiden forandrer sig, og det er ikke en selvfølge, at vi har mest ud af at stå i FreelanceGruppen.

 

FLUGTTANKER. Tiden forandrer sig, og det er ikke en selvfølge, at vi har mest ud af at stå i FreelanceGruppen.

Sådan lød det fra flere, da Pressefotografforbundet (PF) holdt generalforsamling mandag den 8. november.

Journalistforbundets medlemmer er, ud over at være medlemmer af en kreds, også medlemmer af enten en medarbejderforening eller en specialgruppe. Det er her, det politiske arbejde foregår.

Knap 300 af Pressefotografforbundets 800 medlemmer er freelancere og er derfor organiseret i FreelanceGruppen.

Efter generalforsamlingen har nogle PF-medlemmer meddelt Dansk Journalistforbund, at de vil overflyttes fra FreelanceGruppen til Fotograferne. Samtidig har flere planer om at danne en særlig specialgruppe for freelance-pressefotografer.

Oprøret har ulmet et stykke tid, men tog form, da Lars Lindskov, formand for Pressefotograferne og medlem af Journalistforbundets forretningsudvalg, i sin mundtlige beretning langede ud efter FreelanceGruppen. Grunden til den verbale lussing er en profilerings-brochure, som FreelanceGruppen har produceret og udgivet.

»Billedvalget er helt horribelt,« sagde Lars Lindskov og henviste til, at der er brugt arkivbilleder i brochuren.

»Deres begrundelse for billedvalget er såmænd, at der ikke var råd til billeder. Det er helt ude i hampen,« lød hans kommentar.

Flere, heriblandt Hans Otto, freelancefotograf i Århus, slog til lyd for en specialgruppe for freelance-pressefotografer.

Efter generalforsamlingen har Ulrik Borgermann, pressefotograf på Fyn, meldt sig ind som o-medlem hos Fotograferne (det vil sige, at det er her, han kan vælges politisk) og er nu i-medlem (interessemedlem) hos FreelanceGruppen. Derfor har han også forladt FreelanceGruppens bestyrelse.

»Jeg ved, at flere overvejer at flytte over til Fotograferne som o-medlemmer,« siger Ulrik Borgermann og tilføjer, at hvis der bliver lavet en særlig specialgruppe for PFere, så flytter de derover.

Gert Mørk, freelancefotograf på Fyn, har også meddelt Journalistforbundet, at han vil flytte fra FreelanceGruppen til Fotograferne.

Lars Lindskov er ikke blandt dem, der ønsker at forlade FreelanceGruppen.

Resultatet af generalforsamlingen blev en udtalelse, hvor PFerne beder FreelanceGruppen trække den famøse brochure tilbage og i stedet lave en ny – med nye billeder.

0 Kommentarer