Pressede ledige kommer i job

Udsigten til at miste dagpengeretten får ledige til at søge bredere og mere intensivt. ”Ingen social katastrofe,” siger jobcenterchef

Udsigten til at miste dagpengeretten får ledige til at søge bredere og mere intensivt. ”Ingen social katastrofe,” siger jobcenterchefLedige søger bredere og mere intensivt, når slutdatoen for dagpengeperioden nærmer sig. Det viser en rundspørge blandt godt 55 job- og arbejdsmarkedschefer rundt om i Danmark, som Berlingske Research har foretaget. 87 procent af de adspurgte oplever, at de ledige søger mere intensivt, når dagpengene er ved at rinde ud. Det skriver Berlingske i dag.

Der findes ikke et samlet tal for antallet af ledige i risikozonen, der er kommet i arbejde, men i Københavns Kommune har godt hver syvende af de 4.000 dagpengetruede fundet job inden for den seneste måned.

"Sammenholdt med regeringens seneste akutpakke tror jeg ikke, vi kommer til at stå med en social katastrofe til januar," siger Michael Kornager, jobcenterchef i København, til Berlingske.

Berlingskes rundspørge viser desuden, at hver tredje af landets job- og arbejdsmarkedschefer mener, at fagbevægelsens kampagne for at ændre dagpengereglerne har påvirket de dagpengetruedes jobsøgning i negativ retning, mens kun 13 procent mener, at den har haft en positiv effekt.

0 Kommentarer