Pressechefen samler på beviser

 

 

Nogle journalister fusker med citaterne, mener journalist, der nu er ansat til at styre pressen. Fusk vil han ikke selv udsættes for, derfor vil han optage sine udtalelser på bånd.

På JydskeVestkysten skrev Teddy Gehrke allerede for syv-otte år siden kritiske artikler om fagforenings-bossen Johnny Nim. I dag er Teddy Gehrke ansat af selv samme Johnny Nim. Manden, der grundlagde to gule fagforeninger og en a-kasse og stadig må stå model til stærkt kritiske artikler især i B.T., men også i fagblade.

Teddy Gehrke har været journalist i 16 år. På JydskeVestkysten sad han på erhvervsstof og nyhedsreportager. Nu er titlen kommunikationschef i Det Faglige Hus. Det har nu ikke ændret ved, at handymanden Teddy Gehrke har brugt det meste af foråret på en større ombygning af sit hus i Esbjerg. Desuden hjælper han en ven med et kolonihavehus og svigerfar med et sommerhus.

Da Det Faglige Hus henvendte sig, tænkte han sig om et par uger.

»Jo mere jeg tænkte, jo mere spændende blev det. Det er jo noget helt andet, end det jeg har beskæftiget mig med de seneste 16 år,« siger Teddy Gehrke.

Det Faglige Hus i Esbjerg rummer Funktionærkartellet/Teknikersammenslutningen – for funktionærer – med 12.000 medlemmer og Fagforeningen Danmark – for ikke-funktionærer – med 8.000 medlemmer samt Danske Lønmodtageres A-kasse med 17.000 medlemmer. A-kassen blev oprettet 1. oktober sidste år.

De mange artikler i B.T. om Johnny Nim fik Teddy Gehrke til ved sin tiltrædelse at gennemgå alle beskyldningerne styk for styk i et internt brev til kollegerne.

»Hvis man gerne vil arbejde med at ændre et image, så er der noget at komme efter her,« siger Teddy Gehrke. Ud over at være pressechef skal han også være ansvarlig for de to fagforeningers og a-kassens markedsføring.
Teddy Gehrke har ikke taget kurser i kommunikation og damagecontrol, men han mener, at Johnny Nim har en vis respekt for ham.

»Kunne han tage mig i en fodfejl, da jeg skrev om ham på JydskeVestkysten, så havde han gjort det, men vi har hele tiden svinget godt sammen som mennesker, og det betyder meget.«

Som nyhedsreporter har Teddy Gehrke altid haft den holdning, at det er i orden, at kilderne lyver lidt. Men de gør klogt i at være stensikre på ikke at blive opdaget. Selv har han ikke tænkt sig at være en kilde, der lyver.

»Det kommer jeg simpelthen ikke til,« siger Teddy Gehrke.

Men han har tænkt sig at give journa-listerne modspil.

»Dem, der har skrevet nogle af de smædeartikler, der har været om organisationen dels i B.T., dels i fagblade, skal ikke regne med at få lige så let spil, som de har haft. Det er jo nemt at lave kritiske artikler, når man på forhånd ved, at den person, man går efter, siger: Ingen kommentarer.«

Det har indtil nu været standardsvaret, når en journalist ringede Johnny Nim og Det Faglige Hus op. Det har Teddy Gehrke tænkt sig at ændre.

Samtidig vil Teddy Gehrke dog sikre sig selv og sin organisation ved at optage interview på bånd – live såvel som telefoninterview.

»Jeg skal nok give besked og vil kun gøre det, hvis jeg fornemmer, det kan blive nødvendigt. Men jeg vil sikre mig, at ingen slipper af sted med at fejlcitere mig eller fuske med et citat ved at pille enkelte stumper ud.«

Ikke at han synes, kollegerne generelt fusker, han synes bare, at nogle kan have svært ved at bevæge sig væk fra den vinkel, de på forhånd har lagt hjemmefra.

Teddy Gehrke er 44 år, hans kone er pædagog, og sammen har de tre døtre på otte, ti og 18 år. Husstanden består desuden af den kastrerede røde hankat, Wilfred.

»Det nærmeste jeg kommer på en kønsfælle derhjemme,« erklærer kommunikationschefen.

 

0 Kommentarer