Praktikant bryder op

 

 

UTIDIGT. Han skulle egentlig være der indtil juli næste år, men han stopper allerede til januar. Fotopraktikant Poul Madsen løb sur i praktikken på Fyens Stiftstidende og vil bruge det sidste halve år af sin praktiktid på avisen Indian Express i Bombay.

»Der var fuld forståelse for mit ønske om at holde op, og der er ingen sure miner,« siger Poul Madsen om sin anmodning til ledelsen af Fyens Stiftsstidende om at blive sat fri af sin kontrakt et halvt år før tid.

Poul Madsen, der uddanner sig til fotojournalist på Danmarks Journalisthøjskole, havde længe været utilfreds, fordi han følte, at han havde for travlt til at lære noget.

»Når jeg kom hjem efter en arbejdsdag, smed jeg mit kamera i et hjørne og gad ikke have noget med det at gøre. Jeg var udbrændt,« siger han til Journalisten.

Chefredaktør på Fyens Stiftstidende Egon Tøttrup kalder det ærgerligt.

»Enten er vi ikke gode nok som praktikplads, eller også vælger vi de forkerte praktikanter. Dét vil vi bruge noget tid til at tænke over,« siger han og oplyser, at avisen holder en pause med fotopraktikanter, når Poul Madsen stopper efter årsskiftet. Ledelsen overvejer blandt andet, om stillingen skal besættes af en fastansat.

Poul Madsens forgænger afleverede en ret negativ evaluering af Fyens Stiftstidende som praktikplads, da hun forlod avisen. Dét får nu Pia Færing, praktikvejleder på Danmarks Journalisthøjskole, til at beklage, at hun ikke har kigget praktikstedet efter i sømmene noget før.

Hun oplyser, at journalistuddannelsernes praktikudvalg arbejder på at sikre, at praktiksteder skal være uddannelsessteder lige så vel som arbejdspladser.

»Vi skal have formuleret nogle mere specifikke krav og retningslinjer til praktikstederne, så det fremgår klart, hvad man skal lære i sin praktiktid,« siger Pia Færing og lover resultater til næste år.

Poul Madsen er den tredje fotopraktikant på et dansk medie inden for to år, der har været så utilfreds, at han har ønsket at stoppe før tid. Nu ser han frem til et indisk eventyr.

»Rent fotografisk kan jeg ikke forestille mig et federe sted end Indien. Jeg aner ikke, hvad mine opgaver bliver, men jeg glæder mig til at kaste mig ud i det,« siger Poul Madsen.

I Indien får han selskab af tre skrivende praktikanter fra DJH, men Poul Madsen er den første og foreløbig eneste danske fotopraktikant på et indisk medie. Følg med i hans arbejde på www.poulmadsen.com.

0 Kommentarer