Kravling

Praktikant bag TV 2’s plejehjems-dokumentar vinder pris

Priserne til de studerende i journalistik, kommunikation, foto og design blev uddelt lørdag

Emilie Myrup Vestergaard fik lørdag aften overrakt Journalistikprisen ved uddelingen af årets Kravling, der er prisuddelingen for studerende i journalistik, kommunikation, foto og design.

Journalistikprisen modtager hun for sit arbejde med TV 2-dokumentaren ’Opråb fra Plejehjemmet’, hvor hun som praktikant hos TV 2 var muldvarp på plejehjemmet Nørremarken i Køge, hvor hun på 28 vagter optog forholdene på plejehjemmet.

”Hun har som muldvarp på et plejehjem vovet at sætte sig selv i spil. Hun har haft øjnene på bolden og fokuseret på journalistikken, men har samtidig udvist empati og haft et veludviklet etisk kompas. Igennem hele processen har hun taget ejerskab over historien og været der fra vugge til grav,” lyder udtalelsen fra juryen.

Kommunikationsprisen

I kategorien Kommunikationsprisen vinder Josephine Michaëlis & Sofie Finderup for kampagnen ’BELU’, der vil gøre såkaldt ’water sextortion’ til en del af FN’s konvention mod korruption. Det skal sikre, at kenyanske kvinder ikke bliver udnyttet, når drikkevand er en mangelvare i deres land.

”Kampagnen er gennemført og godt eksekveret i form, sprog og opmærksomhed, der bliver skabt med enkle midler. Der bliver skabt en kontrast mellem et næsten anonymt udtryk og et kraftfuldt budskab. De valgte eksekveringskanaler stemmer godt overens med de målgrupper, der skal rammes. Både i England og i Kenya,” lyder det fra juryen.

Fotoprisen

Jesper Houborg vinder Fotoprisen for ’Evakueret til et usikkert liv’. Det viser hverdagen for evakuerede afghanske unge og deres familiers liv i Sandholmlejren.

”’Evakueret til et usikkert liv’ er en betydningsfuld og væsentlig fortælling, der står tilbage som monument og et billede på konsekvenserne af dansk politik. Det er tydeligt, at fotografen har været vedholdende og har fulgt personerne over længere tid. Det ville have været nemt at skrue op for dramatikken, men historien er underspillet, raffineret og ærligt formidlet,” skriver juryen.

Designprisen

Det er Eigil Nikolajsen, der løber med Designprisen. Det gør han for projektet ’Lisboa somos nós’. Ved at designe sin egen Azulejo-kakkel er formålet at give Lissabons identitet tilbage til folket.

”Dette bringer design og identitet tilbage til borgerne og gør byen levende. Projektet har en umiddelbar tiltrækning og giver et fantastisk idérum at arbejde videre i, hvor JavaScript og ornamentik mødes på fornemste vis,” skriver juryen.

Originalitetsprisen

Prisen hylder den skæve idé og ryger i år i hænderne på Markus Valentin og Freja Enslev.

De to var også nomineret til Journalistikprisen for deres artikler om lokomotivførere og personpåkørsler, der blev bragt hos Fyens Stiftstidende.

Praktikantvejlederprisen

Brita Kvist Hansen, der er praktikantvejleder hos DR Nyheder, modtager hyldest i form af Praktikantvejlederprisen.

”Rent fagligt står Brita Kvist Hansen som et lysende fyrtårn for de unge mennesker, der har indstillet hende til prisen. Men for os i Danske Mediestuderende, som har valgt at tildele Brita Kvist Hansen prisen, så har det vigtigste været, at du er en praktikantvejleder, som man altid kan komme til rent personligt.”

”Med andre ord rummer og viser du en interesse og et ansvar, som de færreste formår. Vores branche og vores generation har brug for folk i mediebranchen, der er som Brita Kvist Hansen,” lyder juryens begrundelse.

0 Kommentarer