Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:02 10.10.2022 Jakob Albrecht

Praksisudvalg ’frikender’ Marianne Stidsen for plagiat

Praksisudvalg ’frikender’ Marianne Stidsen for plagiat

Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Det såkaldte praksisudvalg, der håndterer sager om tvivlsom forskningspraksis, ’frikender’ daværende lektor i nordisk litteratur på Københavns Universitetet Marianne Stidsens doktorafhandling fra 2015.

Det fortæller hun til Uniavisen.

Sidste år bragte dagbladet Information en artikelserie om Marianne Stidsens debatbog ’Køn og identitet – et spadestik dybere’ og forskningsbogen ’Den nordiske MeToo-revolution 2018 – og dens omkostninger’.

Begge bøger blev anklaget for at indeholde eksempler på afskrift fra diverse leksika og artikler fra henholdsvis fagbladet Journalisten og Uniavisen – uden at det fremgik.

Marianne Stidsen har over for Uniavisen læst udvalgets konklusion op. Her lyder det, at der i Marianne Stidsens disputats ikke forekommer eksempler på videnskabelig uredelighed i form af plagiering, ”således som dette begreb forstås ifølge fast praksis fra Nævnet for Videnskabelig Uredelighed”.

Mads Bryde Andersen, der er formand for Praksisudvalget, ønsker ikke at udtale sig om konklusionen, men han understreger, at Praksisudvalget ikke benytter ordet ’frikendelse’.

SENESTE NYT

Flere nyheder