Præst anmelder B.T.-journalist til politiet

B.T.-journalisten, der tilbød præsten i Brorsons Kirke at skjule afviste irakere, er blevet politianmeldt for sit opkaldt, skriver Ritzaus Bureau.

B.T.-journalisten, der tilbød præsten i Brorsons Kirke at skjule afviste irakere, er blevet politianmeldt for sit opkaldt, skriver Ritzaus Bureau.Sagen om Brorson-præsten, der angiveligt hjælper med at skaffe adresser til afviste asylansøgere, tager nu en ny drejning.

Denne gang drejer det sig om B.T.-journalistens rolle og fremgangsmåde.

Ifølge sognepræst i København, Kirsten Sandholt, gik journalisten fra B.T. ikke blot over stregen, men overtrådte muligvis også loven, da han tidligere på ugen kontaktede præsten i Brorsons Kirke, Per Ramsdal, og tilbød sin hjælp til at hjælpe de afviste irakiske asylansøgere med at skjule sig.

Og Kirsten Sandholt har nu meldt den pågældende B.T.-journalist til politiet, skriver Ritzaus Bureau.

Hun har således bedt politiet undersøge, om journalisten med sit tilbud om at stille både sit kælderværelse og sin ødegård i Sverige til rådighed for de afviste irakere gjorde et strafbart forsøg på at overtræde udlændingeloven.

»Jeg er oprørt over den mangel på medieetik, der er i vort land. Det er ikke særlig ærværdigt at udfordre og forføre en person på falske præmisser med det ene formål at bringe ham til fald. Frem for at arbejde på at få den lille mand til at snuble i juridisk, men ikke i moralsk forstand, burde journalistik gå ud på at være demokratiets vagthund over for de myndigheder, der har magt at udøve«, skriver Kirsten Sandholt i en mail til Ritzau.

På B.T. tager man politianmeldelsen med ophøjet ro.

»Vi imødeser den med fortrøstning, for det er en helt legitim journalistisk metode at gøre det her, og vi gør det for at finde ud af, om det tip, vi har fået, er korrekt. Det viser det sig jo så desværre, at det er, siger avisens ansvarshavende chefredaktør«, Peter Brüchmann.

1 Kommentar

Preben Nielsen
6. SEPTEMBER 2009
Re: Præst anmelder B.T.-journalist til politiet
Kirsten Sandholt var under bispevalget stilller for domprovist Anders Gadegaard, der mener, at man har ret til at bryde loven - f.eks. ved at skjule irakiske asylansøgere - fordi Guds lov står over den jordiske lov. Jamen, hvad nu hvis BT også har fulgt Guds lov? Den kan enhver jo definere som de vil...