Poul Madsen til modangreb på Søren Pind

»Ekstra Bladet smækfyldt med løgn,« skriver Søren Pind i et direkte angreb på sin blog. »Hvis du mener, vi lyver, så klag til Pressenævnet eller anlæg sag mod os!« svarer avisens chefredaktør, Poul Madsen, der lægger op til, at Pind går af. Se flere presseangreb fra Pind her.

»Ekstra Bladet smækfyldt med løgn,« skriver Søren Pind i et direkte angreb på sin blog. »Hvis du mener, vi lyver, så klag til Pressenævnet eller anlæg sag mod os!« svarer avisens chefredaktør, Poul Madsen, der lægger op til, at Pind går af. Se flere presseangreb fra Pind her.

Udviklingsminister Søren Pind har fået nok af faktuelle fejl og løgne i pressen. Derfor er han de seneste dage gået til modangreb. Første skud blev løsnet i søndags, og det var rettet imod Jyllands-Posten.

I blogindlægget »Nej, det er ikke rigtigt …« oplister Søren Pind en række eksempler, hvor han mener, at pressen har ført befolkningen bag lyset. Anledningen er, at Jyllands-Posten samme dag skrev historien om, at danske bistandsmidler går til at bestikke Taleban for at få lov at bygge skoler. Efter at have afvist historien kritiserer Pind pressen som sådan:

»Jeg synes, medierne må til at tage sig sammen. Det er løsagtig påstand på løsagtig påstand, der rejses, og systemerne er ved at brække ned af at skulle undersøge den ene vanvittige påstand efter den anden i stedet for at sikre, at arbejdet rent faktisk bliver gjort,« skrev han.

Indlægget blev afsluttet med: »En fri og ansvarlig presse er afgørende for demokratiet. Skade er det, at ordet ansvarlig er blevet smidt ud i jagten på den næste løgn.«

Tirsdag kritiserede Søren Pind så Ekstra Bladet i endnu et blogindlæg, denne gang under overskriften »Ekstra Bladet smækfyldt med løgn«. Anledningen denne gang er, at Ekstra Bladet fulgte op med en ny historie om danske bistandsmidler, der går til Taleban.

»Ekstra Bladet har i dag præsteret at fylde sin forside og sin avis med løgn. Det er måske ikke overraskende for nogen. Ikke desto mindre tager jeg til genmæle,« indleder Søren Pind sit blogindlæg.

Han gentager, at ingen danske bistandsmidler går til Taleban. Og anklager så Ekstra Bladet for at drive plat på en alvorlig sag, og for at gøre det som del af en »hetz« imod den danske indsats i Afghanistan.

»Jeg vil, som det også fremgår af blogindlægget, ikke længere lade pressen have frit spil med underlødige og løgnagtige sensationshistorier om bistanden,« afrunder Pind.

Men Søren Pinds angreb på Ekstra Bladet har ikke fået lov at gå ubemærket hen. Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, har på avisens hjemmeside i indlægget 'Hvad har du gang i, Søren Pind?' svaret igen på beskyldningerne.

»Søren Pind, du skriver på din blog, at Ekstra Bladet 'lyver'. Det gør vi naturligvis ikke. Du burde i stedet takke Ekstra Bladet for at undersøge forhold, du tilsyneladende ikke selv magter. Hvis du mener, vi lyver, så klag til Pressenævnet eller anlæg sag mod os! Men vi gider ikke høre på dit landsbytosseri. Sagen er alt for alvorlig til denne form for debat,« skriver Poul Madsen.

Han oplister den dokumentation, Ekstra Bladet har for, at danske bistandsmidler ender i Talebans lommer, om end måske via private entreprenører.

»Hvis du først nu har fået kendskab til bestikkelsen, så har du ikke passet dit job. Og så må du gå af, hvilket er ret ærgerligt, fordi du faktisk – lige indtil nu – har været et forfriskende element i en ellers nedslidt regering,« skriver Poul Madsen.

1 Kommentar

Lotte Folke
6. OKTOBER 2010
Re: Poul Madsen til modangreb på Søren Pind

se også vores artikel fra dagens avis med vidneudsagn fra de Mærsk-plantagearbejdere, som Søren Pind åbenbart ikke mener har problemer med sprøjtegifte:

http://www.information.dk/246848