Poul Madsen: ingen krise – og ingen garantier

I en tid, hvor oplagskurven falder støt og stabilt, må man vænne sig til 'justeringer', siger chefredaktør Poul Madsen, der håber - men ikke tør love - at undgå fyringer.

I en tid, hvor oplagskurven falder støt og stabilt, må man vænne sig til 'justeringer', siger chefredaktør Poul Madsen, der håber – men ikke tør love – at undgå fyringer.

Ekstra Bladet mister hvert år 40-50 millioner i indtægter på grund af faldende oplagstal. De penge skal findes løbende, og derfor bliver den 'justering' på 15 millioner i avisens budgetter, som medarbejderne onsdag blev præsenteret for, ikke en enlig svale.

»Intet tyder på, at oplagsnedgangen stopper, så vi er nødt til at tilpasse os med besparelser eller nye indtægter. Og det har medarbejderne vænnet sig til,« siger avisens chefredaktør, Poul Madsen, der understreger, at man på ingen måde er i krise.

Nu og her kommer medarbejderne da heller ikke til at mærke det store til de aktuelle besparelser. Pengene bliver ifølge Poul Madsen fundet blandt andet ved at spare på marketingsbudgettet og omlægge produktionsgangen.

Sidste år bidrog Ekstra Bladet til et massivt overskud i JP/Politikens Hus, men det er ikke noget, der giver ekstra kredit til de dårlige tider.

»EB skal give overskud, ellers er vi ikke i branchen. Så enkelt er det. Og som det ser ud nu, bliver overskuddet i år noget mindre end sidste år, og i 2013 ser det meget vanskeligt ud,« siger Poul Madsen.

Han håber dog, at rettidig omhu i form af mindre besparelser som den, der nu er blevet besluttet, kan være med til at holde de store fyringsrunder for døren. Men han vil ikke garantere, at Ekstra Bladet slipper for at fyre folk inden for de kommende to år.

»Vores mål er, at vi ikke vil sænke den journalistiske kvalitet, men finde andre måder. I dag er vi lige så mange medarbejdere som for fem år siden, og det skyldes en rettidig omhu med hensyn til udgifter og fornyelse. Men i dag er der ingen medieledere ved deres fulde fem, der udstiller garantier, og det gør jeg heller ikke.«

0 Kommentarer