Poul Madsen: Absurd at diskutere presseetik

Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, kalder det vanvid, at medierne bliver kritiseret for at kalde Stein Bagger for storsvindler, inden domstolene har afgivet deres dom.

Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, kalder det vanvid, at medierne bliver kritiseret for at kalde Stein Bagger for storsvindler, inden domstolene har afgivet deres dom.

Ekstrabladet.dk kaldte Stein Bagger for 'storsvindler', allerede dagen efter at IT Factory-skandalen for første gang nåede spisesedlerne. Nu kalder lektor og studieleder på Journalistik på RUC mediedækningen for en skandale. Han skriver i en analyse i Politiken den 14. december, at det er stik imod de presseetiske regler, at medierne behandler Stein Baggers skyldsspørgsmål som afklaret, og at de uden forbehold kalder ham bedrager og storsvindler. Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen, kalder kritikken for vanvittig.

»Lektoren må leve i sin egen lille afsondrede verden, hvis han ikke mener, at Stein Bagger er skyldig. Det er en fjollet og teoretisk kritik fra en lektor, som skal gøre sig selv interessant. Hvis der var tvivl om, at Stein Bagger var bedrager, ville vi aldrig have skrevet det,« siger Poul Madsen til Journalisten.dk.

Ekstra Bladet har ifølge ham talt med 50-100 personer, inden Stein Bagger for første gang blev omtalt som en storsvindler i avisen.

»I presseetisk sammenhæng er det spild af tid at diskutere, om Stein Bagger er skyldig eller ej. Alle vores kilder har bekræftet det, og han har selv erklæret sig skyldig over for os,« siger Poul Madsen.

I de seneste 10 dage har 20 journalister og fotografer fra Ekstra Bladet beskæftiget sig med Bagger-sagen.
»Jeg synes, vores dækning har været god. Vi har dækket den på dén måde, et tabloidmedie skal. Vi har researchet helt i bund og samtidig gået efter personhistorierne,« siger Poul Madsen.

Ekstra Bladet fik som det eneste medie i Danmark adgang til Stein Bagger i Mira Loma Detention Center i Lancaster uden for Los Angeles. På forsiden i fredags lød forsideteksten således: "Jeg føler lede ved mig selv." Ekstra Bladets oplagstal har været markant højere end normalt under hele Bagger-sagen.

Læs også: Kritik for dækningen af Bagger-sagen.

Journalisten.dk har uden held forsøgt at kontakte Mark Blach-Ørsten.