Popstjerne-portræt på DR3 var lavet af kæresten

Ny DR3-serie om popstjernen Christopher er bl.a. tilrettelagt af hans nye kæreste, skriver Se og Hør. DR har nu flyttet hende til en anden redaktion. »Af etiske årsager skal man ikke blande sit privatliv og sit professionelle virke sammen som journalist,« siger souschef

Onsdag i sidste uge havde DR3 premiere på programserien ’Jeg er Christopher’ om den unge popstjerne Christopher Nissen, der blandt andet er kendt som musikkollegaen Medinas tidligere kæreste.

Men dagen efter premieren kunne Se og Hør på forsiden fortælle, at Christopher har fået en ny kæreste – og at hun har været tilrettelægger på programmerne om ham. Souschef på DR Ung, Erik Struve Hansen, hørte om relationen kort inden, Se og Hør skrev om den.

»Da jeg blev bekendt med relationen, tog jeg en snak med hende, hvor vi aftalte, at hun skulle over på en anden redaktion. Som DR skal vi selvfølgelig sørge for at holde vores sti ren, og af etiske årsager skal man ikke blande sit privatliv og sit professionelle virke sammen som journalist. Så da vi hørte det, tog vi konsekvensen,« siger han.

Her og Nu har også beskrevet det uheldige sammenfald torsdag.

Alt er kigget igennem igen

Ud over at flytte den pågældende medarbejder til en anden redaktion, gav oplysningen også anledning til, at der er blevet kastet et nyt kritisk blik på de afsnit i serien, der allerede er produceret.

»Med udgangspunkt i den her nye situation har vi kigget afsnittene igennem en ekstra gang for at være sikre på, at vi har kunnet holde tingene adskilt. Jeg ved egentlig ikke, hvordan man konkret skulle kunne se det i serien. Men der er i hvert fald ikke noget at komme efter, synes vi,« siger Erik Struve Hansen.

Der kunne for eksempel være risiko for, at Christopher blev fremstillet i et særligt rosenrødt lys i serien. Men det har I ikke fundet eksempler på?  

»Nej, det synes jeg ikke. Det har jo aldrig været tænkt som en stor kritisk serie til TV Avisen. Vi prøver at forstå, hvordan det er at leve det her liv og være så meget i orkanens øje, som Christopher er. Og det synes jeg, vi skildrer rigtig fint,« siger han.

Fyring ville være at gå for vidt

Erik Struve Hansen understreger i øvrigt, at tilrettelæggeren blot har været én ud af syv på redaktionen bag programmet.

»Så der er ikke tale om, at det er hendes portræt af ham. Det er selvfølgelig en sag, som ingen af os synes er specielt god. Men vi arbejder i et fag, hvor der er mennesker involveret, så nogle gange sker sådan noget her. Og så må man tage den derfra,« siger han og tilføjer:

»Men den pågældende tilrettelægger er hverken blevet sendt hjem eller fyret, som der har stået nogle steder. Det ville være at tage den for vidt.«

Journalisten har været i kontakt med den pågældende DR-medarbejder. Hun ønsker ikke at udtale sig og henviser til sin chef.