Popstjerne-portræt på DR3 var lavet af kæresten

Ny DR3-serie om popstjernen Christopher er bl.a. tilrettelagt af hans nye kæreste, skriver Se og Hør. DR har nu flyttet hende til en anden redaktion. »Af etiske årsager skal man ikke blande sit privatliv og sit professionelle virke sammen som journalist,« siger souschef

Onsdag i sidste uge havde DR3 premiere på programserien ’Jeg er Christopher’ om den unge popstjerne Christopher Nissen, der blandt andet er kendt som musikkollegaen Medinas tidligere kæreste.

Men dagen efter premieren kunne Se og Hør på forsiden fortælle, at Christopher har fået en ny kæreste – og at hun har været tilrettelægger på programmerne om ham. Souschef på DR Ung, Erik Struve Hansen, hørte om relationen kort inden, Se og Hør skrev om den.

»Da jeg blev bekendt med relationen, tog jeg en snak med hende, hvor vi aftalte, at hun skulle over på en anden redaktion. Som DR skal vi selvfølgelig sørge for at holde vores sti ren, og af etiske årsager skal man ikke blande sit privatliv og sit professionelle virke sammen som journalist. Så da vi hørte det, tog vi konsekvensen,« siger han.

Her og Nu har også beskrevet det uheldige sammenfald torsdag.

Alt er kigget igennem igen

Ud over at flytte den pågældende medarbejder til en anden redaktion, gav oplysningen også anledning til, at der er blevet kastet et nyt kritisk blik på de afsnit i serien, der allerede er produceret.

»Med udgangspunkt i den her nye situation har vi kigget afsnittene igennem en ekstra gang for at være sikre på, at vi har kunnet holde tingene adskilt. Jeg ved egentlig ikke, hvordan man konkret skulle kunne se det i serien. Men der er i hvert fald ikke noget at komme efter, synes vi,« siger Erik Struve Hansen.

Der kunne for eksempel være risiko for, at Christopher blev fremstillet i et særligt rosenrødt lys i serien. Men det har I ikke fundet eksempler på?  

»Nej, det synes jeg ikke. Det har jo aldrig været tænkt som en stor kritisk serie til TV Avisen. Vi prøver at forstå, hvordan det er at leve det her liv og være så meget i orkanens øje, som Christopher er. Og det synes jeg, vi skildrer rigtig fint,« siger han.

Fyring ville være at gå for vidt

Erik Struve Hansen understreger i øvrigt, at tilrettelæggeren blot har været én ud af syv på redaktionen bag programmet.

»Så der er ikke tale om, at det er hendes portræt af ham. Det er selvfølgelig en sag, som ingen af os synes er specielt god. Men vi arbejder i et fag, hvor der er mennesker involveret, så nogle gange sker sådan noget her. Og så må man tage den derfra,« siger han og tilføjer:

»Men den pågældende tilrettelægger er hverken blevet sendt hjem eller fyret, som der har stået nogle steder. Det ville være at tage den for vidt.«

Journalisten har været i kontakt med den pågældende DR-medarbejder. Hun ønsker ikke at udtale sig og henviser til sin chef.

3 Kommentarer

Nikolaj Vraa
2. APRIL 2014
@Øjvind Hesselager. Tak, men
@Øjvind Hesselager. Tak, men I skal ikke citere bare for at gøre mig glad. I skal gøre det fordi I tager udgangspunkt i min historie. Ligesom jeg citerer SE og HØR, fordi jeg tager udgangspunkt i deres historie. Din forklaring om at min historie ikke dukkede op i jeres research er noget I må tage internt.

@Jeppe Sørensen. Når man har lavet et stykke arbejde og gravet en historie frem, så sidder jeg også med en forventning at det bliver anerkendt i form af et citat eller et link. Beklager at du læser det som at jeg ikke ønsker de arbejder videre med historien.
Øjvind Hesselager
2. APRIL 2014
Kære Nikolaj

Kære Nikolaj

Tak for dit indlæg.

Da Journalisten gik i gang med historien, var vi ikke bekendt med, at Her og Nu havde publiceret en historie om samme sag.

Det opdagede vi først, da vi var i gang med researchen i forlængelse af Se og Hørs dækning - som vi refererer tydeligt til.

Vores historie har primært fokus på det medieetiske, blandt andet forklarer DR, at de har gennemset programmerne som et ekstra tjek.

Men selv om vi selv har talt med kilden, så havde det været smart, at vi havde linket til at Her og Nu også var på historien.

Også for at undgå mistanke om at vi har kopieret jer. Derfor lægger vi nu et link ind.

Mange venlige hilsner
Nikolaj Vraa
2. APRIL 2014
Det ville klæde mit eget
Det ville klæde mit eget fagblad at citere min artikel fra i torsdags, i stedet for blot at kopiere den!
http://www.herognu.com/nyheder/nyheder/DR-sender-Christophers-kareste-hjem/