Politiske journalister: Lars Løkkes pressestyring er sabotage

Politisk redaktør på TV 2, Henrik Qvortrup, og flere andre centrale Christiansborg-journalister er i stigende grad dybt irriteret på statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og hans forsøg på pressestyring.  

Politisk redaktør på TV 2, Henrik Qvortrup, og flere andre centrale Christiansborg-journalister er i stigende grad dybt irriteret på statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og hans forsøg på pressestyring.  

I det nye nummer af fagbladet Journalisten, som udkommer i dag, anklager de statsministeren for både at glide af på centrale spørgsmål og direkte nægte at gå ind i substansen af sagerne.

»Stort set alle spørgsmål bliver angrebet. Løkke går benhårdt efter spørgsmålets præmis, ordvalg eller spørgeteknik. Han angriber ofte, inden han svarer,« sammenfatter politisk redaktør på TV 2 Henrik Qvortrup.

Det er særligt Lars Løkke Rasmussens måde at håndtere de ugentlige pressemøder om tirsdagen, som giver anledning til frustrationen. Herunder den måde, som Lars Løkke Rasmussen afværger ubehagelige spørgsmål ved blot at gå videre til en ny journalist fra et andet medie, der ønsker at spørge om helt andre emner.

Ifølge Berlingske Tidendes Christiansborg-reporter, Morten Henriksen, opnår Lars Løkke Rasmussen dermed at sabotere selve dagsordenen.

Flere eksperter støtter journalisterne og opfordrer til ny spørgeteknik. Blandt andet vurderer udtaler professor i politisk retorik, Christian Koch, at statsministerens teknik er »gennemskuelig og pinlig«.

»Det er demokratisk ikke fair.«

Læs hele artiklen fra det seneste nummer af fagbladet her: Løkke saboterer kritik

2 Kommentarer

Karl Tejsner
26. MARTS 2010
Hovsa-Journalister: Lars Løkkes pressestyring er sabotage

Endnu et eksempel på journaliststandens fallit.

Kejserens nye klæder. Hele forestillingen "ugentlig pressemøde" burde have medført en total boykot af hele regeringen, det er ren propaganda. Det er kejserens nye klæder...

Siden Anders Fogh Rasmusen kom til magten har regeringen trukket pressen rundt ved næsen. De kalder det "fri" presse" eller "fri" konkurrence... Hvis pressen samarbejder har den måske en chance endnu, måske. Penge er en vedligeholdelsesfaktor. Det er på tide den danske presse gør sig lidt umage og får sagt fra over for løgn, lokkemad og manipulation.

Hvis ovenstående personer i artiklen er seriøse vil jeg forvente at se historier om regeringens løgne, f.eks. at regeringen vil sørge for ordentlig velfærd for alle. Alle journalister ved! det er løgn, hvorfor skriver de det ikke? Alle sammen? igen og igen indtil alle ved hvad liberal politik er - I kunne kalde det oplyst demokrati i stedet for at klynke over "demokratisk unfair".

Måske er det på tide at prøve noget nyt? Hvis samarbejde er for langhåret/rødt så kald det Gensidig Strategisk Fremtidsanalyse og Innovation, eller noget andet frækt. Held og lykke med projektet.

Mvh Karl

Ha´ en dejlig dag 

Jacob Andersen
16. DECEMBER 2009
Re: Politiske journalister: Lars Løkkes pressestyring er sabotag

Er sagen i virkeligheden, at han gør præcis som Anders Fogh altid gjorde, men tilpas meget dårligere til, at det er "gennemskueligt og pinligt"?

 Jeg har meget svært ved at se, at der er noget som helst nyt i at en statsminister ikke svarer på spørgsmål med nogen som helst form for substans.

Jeg ved snart ikke om det er mere komisk end tragisk, at det er Henrik Qvortrup (bl.a.), der vælger at kritisere den praksis.

På den anden side er det da på tide nogen siger noget om det.