Politisk redaktør på Berlingske stopper

Berlingskes nyudnævnte politiske redaktør Claus Kragh har valgt at træde tilbage til en stilling som almindelig journalist. Det sker af hensyn til familien, forklarer Claus Kragh.

Berlingskes nyudnævnte politiske redaktør Claus Kragh har valgt at træde tilbage til en stilling som almindelig journalist. Det sker af hensyn til familien, forklarer Claus Kragh.

Efter ni år i udlandet og et hektisk efterår som klimaredaktør har Claus Kragh meddelt, at han alligevel ikke ønsker at være politisk redaktør på Berlingske Tidende. Han skulle være begyndt den 1. januar i år.

»Det sker af personlige grunde og af hensyn til familien. Vi har været i udlandet i ni år, indtil jeg kom hjem i sommer. I efteråret har jeg været klimaredaktør. Det var en enormt spændende og stor opgave, jeg var glad for. Da vi nåede hen til jul tænkte jeg, at jeg måtte lige have en pause. Det er helt udramatisk,« siger Claus Kragh.

Han har fire børn på 13, 10, syv og fire år, der alle er begyndt i nye klasser og institutioner herhjemme efter de mange år i udlandet.

»Det kan være en stor udfordring for en familie at flytte ud og blive expat, men det kan være lige så krævende at komme hjem igen. Jeg kan forestille mig, at der er mange konspirationsteoretikere ude i det ganske land, men det er ganske udramatisk,« understreger Claus Kragh.

Han fik stillingen som politisk redaktør, da der i efteråret var en større personalerokade på Berlingske Tidendes politiske redaktion, hvor den daværende redaktør Bjarne Steensbeck skiftede til gravergruppen, Thomas Larsen blev personaleansvarlig og Troels Mylenberg forlod Berlingske Tidende, fordi han ikke længere følte, at han passede ind.

Claus Kragh fortsætter som almindelig journalist tilknyttet Berlingske Tidende Indlandsredaktion.

»Jeg tager lige en tur på bænken og så er jeg klar igen til nye udfordringer,« siger han.

3 Kommentarer

claus kragh
12. JANUAR 2010
Re: Politisk redaktør på Berlingske stopper

Kære Mette og Bodil

Jeg skal hermed undskylde, hvis jeg har trådt nogle 'almindelige journalister' over tæerne med det tumpede udtryk 'på bænken'. Det var absolut ikke min mening. Jeg glæder mig til samarbejdet - og ikke mindst til debatterne, Bodil!

vh Claus

 

 

Bodil Jessen
12. JANUAR 2010
Re: Politisk redaktør på Berlingske stopper

Du skal da være så velkommen på bænken, Claus, hvor reserver, trænere, vandbærere og andet godtfolk holder til. Der er altid plads til én til, der vil give et nap med hos os på reserveholdet. Der er brug for dig - kom hid! :-)

Mvh Bodil Jessen, almindelig journalist på bænken.

Mette Frederiksen
11. JANUAR 2010
Re: Politisk redaktør på Berlingske stopper
Så når man er 'almindelig journalist', så svarer det tl at 'sidde på bænken'... interessant synspunkt fra en chef. Måske vil Claus Kragh i sit nye job som 'almindelig journalist' erfare, at det ikke blot er afslapning 37 timer om ugen.