Politisk minerydder bliver kommunal problemknuser

Nyt job: Anne-Mette Vargas Johnsen, 39 årFra politisk rådgiver, SF's folketingsgruppe, Christiansborg, til kommunikationsrådgiver, Fredericia Kommune, den 1. februar 2009.

Nyt job: Anne-Mette Vargas Johnsen, 39 år

Fra politisk rådgiver, SF's folketingsgruppe, Christiansborg, til kommunikationsrådgiver, Fredericia Kommune, den 1. februar 2009.

Du var politisk rådgiver for Kamal Qureshi og Karina Lorentzen. Hvad bestod arbejdet i?
Jeg blev ansat af Kamal Qureshi, fordi han ville have en skrivende journalist som rådgiver. Ud over at skrive fungerede jeg primært som politisk og mediemæssig sparring. Jeg sørgede for, at politikerne var banket igennem på forhånd, så de fagligt var klædt på som politikere og udtrykte sig forståeligt, når de mødte pressen. Da Karina Lorentzen kom i Folketinget i 2007, delte jeg ligeligt tiden mellem hende og Qureshi.

Hvordan føles det at være rådgiver for en så ukendt politiker som Karina Lorentzen?
Det føles godt. Opgaven var en helt anden, fordi Karina Lorentzen blandt andet skulle sættes ind i de parlamentariske begreber og lære, hvordan man optræder i medierne. Hun er kendt for sin politik blandt journalisterne på Christiansborg og i organisationerne og græsrødderne, men det tager lang tid at blive en landskendt politiker.

Hvorfor flytter du fra hovedstaden til provinsen?
Både min mand og jeg trænger til luftforandring og nye udfordringer. Jeg vil også gerne have mine to små børn ud af hovedstaden, så de kan få mudder på gummistøvlerne, uden at far og mor holder øje med dem. Og så synes jeg, at Fredericia er et progressivt område, hvor der sker rigtig meget. Jeg har kigget efter en stilling i et års tid, som jeg var villig til at udskifte Christiansborg med, og det har jeg fundet nu.

Hvad bliver indholdet af dit nye job?
Overordnet skal jeg rådgive og hjælpe med at styre kommunen kommunikationsmæssigt fornuftigt gennem byprojektet FredericiaC, som skal køre over de næste to årtier. Fredericia skal have en ny bydel på havnen, hvilket betyder, at værftet i Fredericia skal flyttes. Det har givet en del polemik. Projektet er visionært, og byrådet slår ud med armene og rammer selvfølgelig nogle på vejen. Jeg skal sørge for, at kommunen får svaret klart og uddybende på kritikken og får tegnet visionerne for borgerne.

Hvordan undgår du at være partisk i Fredericia Kommune, når du har arbejdet for SF i seks år?
Jeg har ingen skrupler ved det. Jeg kommer med en ballast og tyngde, fordi jeg har arbejdet som politisk rådgiver på Christiansborg. FredericiaC er ikke en nem sag, men jeg er vant til ballade. Jeg er fuldstændig bevidst om, at jeg har arbejdet for SF, og det er andre sikkert også. Derfor er jeg ekstra opmærksom på at holde tungen lige i munden.

Hvorfor er du faldet for kommunikation?
Jeg synes især, det er skidesjovt at være sparringspartner. Det er spændende at gøre visioner klare, og jeg er god til det. I mit nye arbejde skal de fylde en masse på mig. Jeg skal kunne navigere i det kommunale landskab, så jeg kender spillet og intrigerne ud og ind. Sammen med erfaringen fra Christiansborg bliver jeg en super rådgiver om få år. Det er min ambition.

Du bliver kastet ind i et betændt politisk projekt, hvor borgerne, politikerne og cheferne i kommunen har forskellige interesser. Hvordan vil du tackle det?
Jeg vil hele tiden holde projektet for øje. Det skal tegnes så godt og visionært som muligt. Og så vil jeg holde fast ved, at et enigt byråd i sin tid stemte for projektet.

I en kommune er du ikke fri som en fugl. Dine pressemeddelelser skal blandt andet godkendes flere steder. Hvordan har du det med det?
Jeg er jo vant til at få godkendt alt, hvad jeg skriver. På Christiansborg godkendte politikerne mine udkast. I kommunen skal jeg nok vænne mig til, at endnu flere instanser skal godkende mine ting. Processen bliver nok lidt mere langsommelig.

 

CV: Politisk rådgiver for SF siden 2003, pressemedarbejder i TV 2 1994-1998. Herunder etableret og drevet TV 2's pressekontor i København, nyhedsreporter på TV 2 i 1994. Uddannelser: BA i antropologi på Københavns Universitet i 2002, Danmarks Journalisthøjskole 1994.

0 Kommentarer