Politimentalitet i medierne

Der er noget galt, når vi kan græde over et nuttet dyr, der bliver slået ihjel i en naturfilm, men er ligeglade, hvis en familie på seks bliver brutalt myrdet.

Der er noget galt, når vi kan græde over et nuttet dyr, der bliver slået ihjel i en naturfilm, men er ligeglade, hvis en familie på seks bliver brutalt myrdet. Det mener redaktionschef Tony Long, der i et indlæg på Wired.com taler for, at der er opstået en 'politimentalitet' blandt journalister og redaktører.

Han mener, at det derfor er nødvendigt at reflektere over, hvornår vold i medierne går os på, og hvornår den efterlader os kolde. Folk i nyhedsbranchen er efterhånden blevet så tykhudede, at der skal mere og mere ekstreme lidelser til, før nogen rigtig bliver berørt.

Men også den stigende vold, der kommer fra Hollywood, bærer ifølge Long et ansvar. Vold er blevet så stor en del af det generelle mediebillede, at det er blevet uhyggeligt svært at skelne skæg fra snot, og vide hvornår man skal grine, og hvornår man skal græde.

Long mener, at det grundlæggende er et spørgsmål om, at underholdningsbranchen skal tænke mere grundigt over, hvad konsekvenserne af den vold, branchen pøser så gavmildt ud af, bliver for den almindelige seer.