Politikerne evaluerer DR3

Dansk Folkeparti og Venstre er skuffede over DR's ungdomskanal, DR3, efter kanalens første måned

DR's tilbud til de 15-39-årige, kanalen DR3, har nu eksisteret i en måneds tid. Kanalen blev diskuteret på et samråd i Kulturudvalget i sidste uge.
Dansk Folkeparti og Venstre luftede deres skuffelse over kanalen, som de mener bringer for mange udenlandske programmer og har for mange overlap med de kommercielle kanaler. Politikerne og SBS mener, at DR bruger licenspenge til at æde sig ind på de kommercielle kanalers territorier, skriver MediaWatch.

Kanalredaktør Irene Strøyer mener, at debatten tager udgangspunkt i forkerte tal, som stammer fra et læserbrev fra kanalen SBS i Politiken, hvor kanalen kritiserer DR3 for kun at bringe 7 procent egenproducerede programmer.

"Diskussionen er hele tiden baseret på tal om, at kun 7 procent af sendefladen er dansk egenproduktion. Men faktisk har 40 procent af sendefladen været dansk i DR3's første levemåned," siger Irene Strøyer til MediaWatch.

Kulturminister Marianne Jelved (Rad.) og Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, mener, at DR3 er så ny en kanal, at den skal have lov at finde sine ben og sit publikum, før der fældes domme over sendefladen.

"Det er dejligt, at kanalen bliver debatteret. Men vi foretager ikke radikale ændringer på baggrund af den diskussion, der foregår nu," siger Irene Strøyer.

 

1 Kommentar

Jens Haarup
5. MARTS 2013
Bare det at det er politikere
Bare det at det er politikere som skal evaluere en tv-station, taler sit eget tydelige sprog. Danmarks Radios eneste kunde er politikerne, der bevilger pengene til mediehusets drift.