Politikerne angriber DR-nedskæringer

Parterne bag medieforliget kritiserer DR for at skære forkert og slå hårdt ned på nyhederne. Jeg har svært ved at forstå DR's prioriteringer, når de »nærmest slagter nyheder«, siger V-ordfører.

Parterne bag medieforliget kritiserer DR for at skære forkert og slå hårdt ned på nyhederne. Jeg har svært ved at forstå DR's prioriteringer, når de »nærmest slagter nyheder«, siger V-ordfører.

I går blev 67 DR-medarbejdere fyret, og det endte med landsdækkende strejker. Især DR Nyheder blev hårdt ramt af fyringerne.

Og det er en forkert prioritering fra DR-ledelsens side, lyder kritikken nu fra flere parter i medieforliget. Det er netop medieforliget, der betyder, at DR skal spare 80 millioner kroner til 2011. Forliget er lavet af VK-regeringen sammen med Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

»Jeg har meget svært ved at forstå DR's prioriteringer. Medieforliget lægger op til, at nyheder og aktualitet skal styrkes, både på det nære regionale niveau og det internationale niveau. Det fik DR faktisk nogle ekstra penge til. Derfor er jeg meget uforstående over for de prioriteringer, der er foretaget,« siger Venstres mediepolitiske ordfører, Ellen Thrane Nørby, til Politiken.

Til DR.dk siger hun, at spareplanen »specifikt rammer regioner og nærmest slagter nyheder«.

Også Liberal Alliance er kritisk over for den måde, DR har valgt at skære på.

»DR's ledelse fortsætter den provokatoriske linje ved at skære de steder, hvor det er mest synligt. Jeg forventer, at DR kan dokumentere, at man lever op til kravet i medieforliget, om at nyhedsdækningen styrkes. Det går jeg ud fra, at de kan, ellers er der ingen grund til at sende flere penge til DR,« siger Simon Emil Ammitzbøll, medieordfører for Liberal Alliance, ifølge Mediawatch.

Også fra eksperthold er der manglende forståelse for, at DR har valgt at skære så kraftigt på nyhedssiden, når det ikke var meningen med medieforliget.

»Der er en klar modsætning mellem politikernes ønske om at ville styrke nyhederne og så nedlæggelsen af 26 stillinger i DR Nyheder. Når man skærer i antallet af medarbejdere, vil det give færre programmer eller færre til at lave programmerne,« siger public service-forsker ved Københavns Universitet Henrik Søndergaard til Politiken.

1 Kommentar

bent øberg
31. AUGUST 2010
Re: Politikerne angriber DR-nedskæringer
poliitikerne ville styrke DR - og så beskar de budgettet.