Politikere vil have DAB-udbud gået efter i sømmene – her er overblikket

Flere politikere melder ud, at de vil have udbuddet om DAB-kanalen gået efter i sømmene efter skarp kritik fra Radio24syv. Vi har samlet et overblik her

Radio24syvs ledelse har skarpt kritiseret Radio- og tv-nævnets begrundelse for, at DAB-udbuddet gik til Loud frem for Radio24syv.

I et interview med Journalisten siger Radio24syvs direktør, Jørgen Ramskov, blandt andet:

”Afgørelsen ligner en nedbrændt landsby. Ingen har kunnet gennemskue, hvad der er realistisk. Det er skørt, at det afgørende ikke bliver erfaring, men drømme.”

Udbudsafgørelsen har også vakt flere spørgsmål på Christiansborg, hvor medieordførere nu efterspørger, at udbuddet bliver gået efter i sømmene.

Til Berlingske siger Radikale Venstres medieordfører, Jens Rohde, at udbuddet ganske simpelt må gå om – blandt andet på grund af, at Radio24syv afleverede et bud, der var dyrere, fordi Radio24syv har valgt en DAB-løsning, der dækker næsten hele landet. Vinderen Louds DAB-løsning dækker cirka 80 procent af landet og når ikke Bornholm.

”Det må vi tage op med ministeren. Jeg vil have alle sider belyst i denne her sag,” siger han.

Politiken har ringet til flere medieordførere for at høre, hvad de tænker.

Venstres medieordfører, Britt Bager, mener ikke lige nu, at udbuddet skal gå om, men siger:

”De sidste fire år i Folketinget har lært mig, at ting, der er underlige, dem skal man holde fast i,” siger Britt Bager, der gerne vil have svar fra fungerende kulturminister Rasmus Prehn i sagen.

Også SF’s medieordfører, Jacob Mark, og Enhedslistens medieordfører, Søren Søndergaard, undrer sig.

På Twitter skriver Jacob Mark, at han vil opfordre ministeren til at indkalde Folketingets partier til et hastemøde om sagen.

Søren Søndergaard (EL) har bedt både Radio- og tv-nævnet og ministeren om en redegørelse.

Men det rejser selvfølgelig spørgsmålet: Kan udbuddet overhovedet gå om – og ifølge lektor i udbudsret ved Syddansk Universitet Carina Risvig Hamer, er det faktisk muligt. Hun siger til Politiken:

”Hvert fjerde udbud går om, så det kan man godt. Mig bekendt er DAB-udbuddet ikke omfattet af EU’s udbudsregler. Dermed kan Kulturministeriet lade udbuddet gå om, hvis de har en saglig grund – og der skal sådan set ikke så meget til. Det kan være nok, at den parlamentariske situation har ændret sig,” siger hun.

Radio24syv fik besked om, at de ikke vandt DAB-udbuddet, onsdag eftermiddag klokken cirka 16.20. Journalisten var til stede, da nyheden faldt. Udbuddet blev vundet af Loud.

Radio24syv skal lukke per den 1. november.

Læs også

Jørgen Ramskov

Rasende radiodirektør åbner for 24syvs planer: ”Altså. Er der ikke en person med medieindsigt til stede?”

24. OKTOBER 2019
Sådan bliver Loud som arbejdsplads

Sådan bliver Loud som arbejdsplads

23. OKTOBER 2019
<span class=Q&A: ”Nu må vi ud og bevise vores værd”">

Q&A med Louds direktør: ”Nu må vi ud og bevise vores værd”

23. OKTOBER 2019
data_usage
chevron_left
chevron_right