Politikere og journalister bytter titel

Forhenværende miljøminister Karen Ellemann har absolut ikke tilgivet Ekstra Bladets tur i hendes private skraldespand. Til Fagfestival får hun chancen for at stege avisens redaktør, Poul Madsen, når hun selv skal lege journalist.

Forhenværende miljøminister Karen Ellemann har absolut ikke tilgivet Ekstra Bladets tur i hendes private skraldespand. Til Fagfestival får hun chancen for at stege avisens redaktør, Poul Madsen, når hun selv skal lege journalist.Den 12. november møder forhenværende miljøminister Karen Ellemann (V) beredt op til Fagfestival med en række kritiske spørgsmål.

Hun og tre andre folketingspolitikere skal til seancen 'Hævnens time' bytte rolle med en række redaktører fra landets dagblade. Journalisterne skal agere interviewoffer og politikerne journalister. Karen Ellemann står til at skulle interviewe Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen.

Googler man Karen Ellemann, er søgemaskinens første forslag til et supplerende ord 'Karen Ellemann skrald', derefter Karen Ellemann 'affald' og nummer tre 'Karen Ellemann Jensen'.

Det henviser til den famøse sag, hvor den daværende miljøminister havde opfordret den danske befolkning til at sortere affald. Ekstra Bladet valgte at rode rundt i ministerens private skraldespand ved hendes hjem for at tjekke, om hun nu også selv levede op til denne opfordring. Det gjorde hun ikke. Hun mente til gengæld ikke, at Ekstra Bladet levede op til loven, og hun meldte avisen til politiet.

»Jeg har absolut ikke tilgivet Ekstra Bladet den happening,« siger hun i dag til journalisten.dk.
»Og jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg skulle stille op til et samarbejde med Poul Madsen. Det ville jeg bestemt ikke selv have opsøgt.«

Når hun alligevel tropper op i Odense næste uge og skal agere kritisk journalist, skyldes det overtalelsesteknikkerne fra Niels Krause-Kjærs side. Han er vært for interviewarrangementet.

»I erkendelse af vores gensidige afhængighedsforhold stiller jeg gerne op til diskussion for at finde ud af, hvordan vi kan blive bedre. Både journalister og politikere ligger jo nederst i tillidsmålinger, og det er ingen af os vel interesserede i at blive ved med,« siger hun.

I sit daglige arbejde oplever hun ofte, at journalister og politikere glemmer deres folkeoplysende rolle og i stedet jagter egen agenda.

»Jeg synes tit, at jeg oplever en skævhed i forhold til viden mellem journalister og politikere. Nogle gange sidder en fagjournalist dybt nede substansen og skal have en kommentar fra en politiker, som slet ikke er nede i stoffet, men bare siger noget ud af den blå luft. Andre gange er politikerne meget nede i stoffet, men journalisten vil kun have en hurtig og overfladisk kommentar. De skævheder gør sjældent mediebrugerne klogere. Jeg synes, at både journalister og politikere skal blive bedre til at være bevidste om deres folkeoplysende rolle.«

Karen Ellemann fortæller, at hun ser med bekymring på journalisternes pressede arbejdsvilkår, men at hun alligevel oplever, at de fleste journalister har overskud til at være etisk bevidste.

Men dem, »som lader sig drive af sensationens rus«, har hun ikke meget tilovers for. Og Poul Madsen kan forvente at skulle op på scenen til Fagfestival og svede over avisens arbejdsmetoder, oplyser Karen Ellemann.

0 Kommentarer