Politikere gør klar til opgør om mediestøtten

I starten af næste år indledes de afgørende politiske forhandlinger om mediestøttens fremtid, men allerede om få uger kommer regeringens udspil, erfarer Journalisten.dk. Meget tyder på, at politikerne er klar til at give støtte til nye medier. 

I starten af næste år indledes de afgørende politiske forhandlinger om mediestøttens fremtid, men allerede om få uger kommer regeringens udspil, erfarer Journalisten.dk. Meget tyder på, at politikerne er klar til at give støtte til nye medier. 

Dagbladene er og vil fortsat være centrale i spørgsmålet om mediestøtten. Flere politikere ønsker således at bevare dagbladenes såkaldte nul-moms.
I dagens udgave af Jyllands-Posten udtrykker Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, således sin støtte til nul-momsen.

Men samtidig begynder der sig at tegne et flertal for det hele store opgør med den nuværende favorisering af bestemte medietyper.

Landets to største partier, Socialdemokraterne og Venstre, har tidligere over for Journalisten.dk erklæret, at de begge ønsker helt nye principper for mediestøtten. Slut med bestemte medieplatforme – i stedet skal der stilles "publicistiske krav" til alle medier, der i fremtiden skal have del i mediestøtten på 5,4 mia. kroner. 

»Ligesom vi i dag stiller krav til DR, skal vi også gøre det til de øvrige medier,« erklærede Mogens Jensen (S).

Nu kommer der tilsvarende signaler fra SF. Til Jyllands-Posten siger Holger K. Nielsen blandt andet, at andre medieplatforme skal have deres del af kagen.

"Man kommer ikke uden om også at se på andre platforme, men man skal holde fast i, at dagbladene har en vigtig funktion," udtaler han til avisen og understreger, at dagbladene fortsat skal kunne udvikle sig:

"Men det kan være, at man skal være mere optaget af, hvordan de kan udvikle sig på internettet. Problemet er, at mediestøtten er bygget op på baggrund af historiske knopskydninger og har taget udgangspunkt i printmedierne," erklærer Holger K. Nielsen.

Ifølge Journalisten.dk's oplysninger er regeringen netop nu ved at lægge sidste hånd på regeringens forslag til fremtidens mediestøtte. Går alt vel, vil det blive præsenteret i slutningen af denne måned.

Her vil der angiveligt atter blive argumenteret for platformsneutralitet. Altså at eksempelvis webmedier, der i dag ikke har adgang til støtte, får mulighed for at søge. Samtidig vil der blive slået på, at det har visse særlige omkostninger at holde liv i danske dagblade.

0 Kommentarer