Flere partier melder nu af, at de synes, Ekstra Bladet gik over stregen, da de bragte billede og navn af den 48-årige mand, der var mistænkt for mord. Regeringspartierne er klar til at stramme loven.
Efter den 48-åroge mand onsdag aften blev renset for mistanke af politiet, har kritikerne stået i kø for at revse Ekstra Bladets forsider, hvor manden optrådte med navn og billede.
Senest melder en række politikere sig til koret, der mener, at Ekstra Bladet skulle have udvist hensyn til manden.
»Man kan overveje, om man skal have navneforbud på sådanne sager, så man ikke skyder med skarpt på en uskyldig. Det er decideret urimeligt. Den arme mand har fået nogle tunge sten med i bagagen,« siger De konservatives medieordfører Henrik Rasmussen ifølge Berlingske.dk.
Retsordføreren for De Konservative, Tom Behnke, er også indstillet på at lovgive, hvis det bliver nødvendigt
»Vi bliver simpelthen nødt til at diskutere det her. Når Ekstra Bladets chefredaktør ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, er han den direkte årsag til, at vi bliver nødt til at lave nogle spilleregler. Det er træls for hele pressen, for alle andre kan finde ud af at håndtere det her,« siger han ifølge Berlingske.dk og fortsætter:
» Lad os se, om vi kan lande den her på en eller anden måde, men er det nødvendigt med lovgivning for at kunne undgå det her, så er jeg indstillet på, at vi laver lovgivning.«
Medieordfører hos Venstre, Ellen Trane Nørby, tager også del i debatten og vil se på en stramning af Medieansvarsloven, der kan give mere magt til Pressenævnet.
»Vi kigger på de kompetencer, de har i Pressenævnet – også i forhold til om der skal være større fokus på at give erstatninger,« siger hun til Politiken.dk
Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, fremfører i sin blog her på Journalisten.dk, at han mener, det var »dårlig stil« af Ekstra Bladet. Samtidig lægger han op til selvransagelse fra mange af de kritikere, der råber ad Ekstra Bladet nu.
»Hvor var de mange eksperter, da hetzen mod den tidligere sigtede kørte over spisesedlerne?« spørger Mogens Jensen i sin blog.
Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen forsvarede forsiderne over for Journalisten.dk i går:
»Det er politiet, der begår en fejl og sigter ham. Vi bruger de metoder, vi har. Det vigtige for Ekstra Bladet i denne sag er, at vi gør, hvad der er muligt inden for den eksisterende lovgivning.«
4