Politikere angriber Ekstra Bladet

»Hvis der er nogen, der udøver magtmisbrug, så synes jeg, det er Ekstra Bladet,« sagde Pia Kjærsgaard (DF) i aftenens Debatten på DR, hvor flere politikere angreb avisen for at bryde kildebeskyttelsen.

»Hvis der er nogen, der udøver magtmisbrug, så synes jeg, det er Ekstra Bladet,« sagde Pia Kjærsgaard (DF) i aftenens Debatten på DR, hvor flere politikere angreb avisen for at bryde kildebeskyttelsen.

Ekstra Bladets beslutning om at bryde kildebeskyttelsen for at afsløre Peter Arnfeldts angivelige forsøg på magtmisbrug var på programmet i DR's 'Debatten' i aftes.

Clement Kjersgaard forsøgte at styre det, der skulle vise sig at være en hård beskydning af Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen fra flere politikere.

»At høre på Poul Madsen, det er et bundløst kar af hykleri og dårlig moral, og så skal vi oven i købet stå og klappe dig på ryggen og takke dig for det, du har gjort,« lød det fra Anders Samuelsen, formand for Liberal Alliance.

Også Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard var ude med de hårde gloser.

»Hvis der er nogen, der udøver magtmisbrug, så synes jeg, det er Ekstra Bladet,« sagde hun direkte henvendt til Poul Madsen.

Poul Madsen gentog i Debatten, at han mener, Ekstra Bladet burde have afsløret Peter Arnfeldts forsøg på at afsætte Helle Thorning-Schmidts fortrolige skatteoplysninger noget før.

»Det handler om, at vi er blevet klogere. Vi burde have gjort det for 14 måneder siden. Vi gør det nu, fordi vi blandt andet vil bekæmpe spindoktorer,« sagde Poul Madsen.

TV 2's politiske redaktør Henrik Qvortrup var også med i udsendelsen. Han mente heller ikke, Ekstra Bladet har håndteret sagen rigtigt, og han sagde, at avisens beslutning gør »ubodelig skade på hele vores branche«.

Du kan se eller gense Debatten her

1 Kommentar

Niels Riis Ebbesen
9. DECEMBER 2011
Re: Politikere angriber Ekstra Bladet

En af mediernes vigtigste opgaver er netop at holde øje med, at magthaverne ikke misbruger deres magt, og derfor kan kildebeskyttelsen da aldrig gælde for magthaverne og deres lakajer, når de begår magtmisbrug.

Og når en spindoktor planter en historie i medierne, som kun har det formål at bagvaske og skade politiske modstandere, så er det er det da at strække begrebet kilde langt ud over rimelighedens grænser, hvis kildebeskyttelsen bruges til at dække over en sådan svinestreg.

Nu mangler vi bare, at DR også besinder sig, og offentliggør den lydfil, som afslører hvem det var, der begik landsforræderi omkring Jægerkorpsets udsendelse til Afghanistan. Den lækage er jo også groft magtmisbrug, og den måde den blev plantet i medierne, har jo en række lighedspunkter med Troels Lund Poulsens og Peter Arnfeldts lækage af Helle Thorning-Schmdts skatteoplysninger.

Med venlig hilsen

Niels Riis Ebbesen