Politikere anerkender fagpressen

  STØTTE. Der var enighed mellem kulturministeren og Socialdemokraternes nye medieordfører på Fagpressens 100-års-dag: Fagbladene spiller en vigtig rolle.Kulturminister Brian Mikkelsen sagde det sådan:»Befolkningen glæder sig over en god og varieret fagpresse. Mange historier ville aldrig komme frem, hvis ikke vi havde fagpressen.«

STØTTE. Der var enighed mellem kulturministeren og Socialdemokraternes nye medieordfører på Fagpressens 100-års-dag: Fagbladene spiller en vigtig rolle.

Kulturminister Brian Mikkelsen sagde det sådan:

»Befolkningen glæder sig over en god og varieret fagpresse. Mange historier ville aldrig komme frem, hvis ikke vi havde fagpressen.«

Han tilføjede om, at en anden af fagbladenes styrker er, at de 'kan betjene nørder'.

Brian Mikkelsen sagde, at regeringen gerne vil have et åbent medielandskab med endnu flere medier, der kan konkurrere bedst muligt.

Og kom så med en indrømmelse:

»De selvstændige og frie medier bliver jo desværre underprioriteret ifølge Anker Brink Lunds undersøgelse,« sagde han.

Socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensen, betegnede fagbladspressen som en unik leverandør af artikler, men sagde også, at fagbladene har ulige vilkår i forhold til de øvrige medier:

»Fagpressen konkurrerer på ulige vilkår med aviser, der er momsfritaget, og tv-stationer, der får licens,« sagde kulturordføreren og gik i rette med regeringens mediepolitik:

»Det er regeringens mantra, at de frie markedskræfter skal råde, men markedet skal være tjener – ikke herre,« sagde Mogens Jensen.

Han mener, at det er nødvendigt at give fagbladene støtte, hvis de skal overleve.

Chefredaktør Per Lyngby, NORDJYSKE Medier, mener, at politikerne ødelægger mediernes eksistensgrundlag.

»Far er ikke skuffet, far er meget, meget vred.« Sådan sagde Per Lyngby meget bestemt og slyngede derefter ét ord ud: Portostøtte!

Hans vrede skyldes følgerne af, at regeringen har skåret stort set al portostøtte væk.

Uanset tros- og kønsretning, så er der i Danmark konsensus om, at vi skal have et mangfoldigt mediebillede. Der skal være pluralisme,« sagde Per Lyngby og fortsatte:

»Det er en enorm intellektuel udfordring at forstå bare en flig af, hvorfor regeringen ødelægger mangfoldigheden. Nogle af argumenterne er stærkt deprimenrende.«

0 Kommentarer