Politiker angriber BT-journalist

I en kronik går Ellen Trane Nørby voldsomt til angreb på en journalist fra BT. "Ekstremt groft", siger BT-redaktør Olav Skaaning Andersen

I en kronik går Ellen Trane Nørby voldsomt til angreb på en journalist fra BT. "Ekstremt groft", siger BT-redaktør Olav Skaaning Andersen

Ellen Trane Nørby fra Venstre retter i en kronik i Politiken et skarpt angreb mod BT og en journalist fra avisen.

"Jeg synes, vi trænger til en principiel debat om mediekritik, om, hvordan historier ukritisk spredes på nettet uden selvstændig research eller kildekritik. At artikler fra en journalist, der efterhånden har tabt flere sager i Pressenævnet, end rockeren Jønke har tabt ved de danske domstole, bare ukritisk viderebringes," skriver Ellen Trane Nørby i kronikken.

"BT har gjort det til deres fremmeste mål at hænge politikere ud – ikke for det, de gør politisk, men derimod som personer. Skade deres troværdighed. Udstille dem som uærlige, griske idioter, så de kan trække den generelle opfattelse af politikere ned og bidrage til en stigende politikerlede."

et svar kalder redaktør for BT Olav Skaaning Andersen kritikken for "ekstremt grov" og "forfejlet".

"Det er usædvanligt, at politikere bruger deres magtposition til at gå direkte efter journalister. Hvis Ellen Trane Nørby har noget at kritisere, må hun rette kritikken mod BT eller mig som ansvarshavende chefredaktør. Det stiller jeg gerne op til," siger Olav Skaaning Andersen til politiken.dk.

Tidligere har Zenia Stampe (Rad.V.) i debatindlægget "En uvederhæftig, løgnagtig bedrager" rettet en lignende kritik mod BT og den pågældende journalist.

Dengang afviste Olav Skaaning kritikken med, at "jeg kan ikke forestille mig, at nogen kan tage hende alvorligt".

Journalisten.dk forsøger at indhente kommentarer til sagen…

0 Kommentarer