SoMe

Politikens værtshus-historie går i ”decideret rundhyl” på Twitter

Der er sket en "massiv eksplosion" i omfanget af Twitter-opslag om Toga Vinstue, siger kommunikationsrådgiver

Var det helt galt, at Politiken bragte historien om politikeren Alex Vanopslaghs ”sieg heil”?  Var det rimeligt, at Toga Vinstue uddelte livslange karantæner til gæsterne, der havde ”sladret”?

Eller fyldte sagen alt for meget i forhold til det vigtige, der foregår i verden omkring os lige nu?

Det er nogle af de utallige debatter, der har kørt på Twitter, siden Politiken tirsdag aften bragte historien første gang, og diskussionen er ikke ebbet ud endnu.

”Inden for de seneste dage er der sket en massiv eksplosion i brugen af ordet på Twitter,” siger rådgiver Marcus Stoltze fra Operate, der er ekspert i politisk kommunikation på sociale medier og tidligere har lavet digital kommunikation i Liberal Alliance.

I går lå ”Toga” øverst på trend-listen på Twitter. I dag er ordet dog overhalet af blandt andet ”Ukraine” og ”Putin”.
Ifølge en hurtig måling lavet af Marcus Stoltze er ordet ”Toga” blevet brugt lidt over 800 gange alene på Twitter i går. Oveni skal lægges alle de opslag og kommentarer, hvor sagen bliver omtalt, men Toga Vinstue ikke nævnes ved navn.

Decideret rundhyl

Det er en debat, som primært har foregået på Twitter og ikke så meget på andre sociale medier, bemærker Marcus Stoltze.

”Der er gået decideret rundhyl i den inde på Twitter, hvis du spørger mig.”

Når så mange har blandet sig i debatten på Twitter, skyldes det, at journalister, kommunikationsfolk og politikere interesserer sig for sagens principielle elementer. For eksempel om optrinnet fandt sted i en privat eller offentlig sammenhæng.

”Jeg forstår lysten til at gå ind i diskussionen, men man skal gøre sig klart, at det er en debat for en meget lille del af Danmarks befolkning. Jeg har svært ved at forestille mig, at den fylder lige så meget for den almindelige dansker som for de ni procent, der dagligt er aktive på Twitter.”

Under bagatelgrænsen

Marcus Stoltze tror, at det er en sag, hvor den kritiserede part Alex Vanopslagh sandsynligvis vil trække det længste strå.

”Jeg tror, at han vil stå styrket, fordi han var god til at tage sagen i opløbet, før artiklen udkom, og blandt hans vælgere og potentielle vælgere vil sagen blive opfattet som langt under bagatelgrænsen,” siger Marcus Stoltze.

På Facebook har Toga Vinstue taget skarpt afstand fra Politikens artikel og giver de to ”sladrehanke” Anders Sonne og Aydin Soei livsvarig karantæne.

Men også vinstuen vil komme ud af sagen uden nævneværdige skrammer, mener Marcus Stoltze.

”Folk der kender stedet, vil fortsat synes, at det er et fantastisk sted at drikke sin fadøl,” siger han.

0 Kommentarer